Avem asociație de proprietari și ni se solicită bani pentru repararea acoperișului. Este normal să fim amenințați că nu ni se încasează întreținerea dacă nu contribuim la reparație?
Eu stau la parter,iar vecina de la etajul 4 de pe tronsonul nostru ,recent întoarsă din străinătate,a constatat că trebuie reparat acoperișul.Ceilalti trei de la etajul 4 au reparat pe partea lor fiecare pe rând,pe cont propriu,acum vecina doreste și ea sa repare și ne cere cate 360.00 lei de persoană,nu e i sumă imensă,dar de curând am plătit pentru contorizare separată,iar asta ne-a costat o groază de bani,acum in prag de sărbători,cu copil mic,căldura de plătit,chiar nu mai ne descurcam sa dam si aceasta suma,iar.dansa îi vrea pe toti odată.Diamna de la asociatie ne-a amenințat că dacă nu dam banii nu ne mai încasează asociația,avem probleme și cu faptul că scara noastra a plătit integral toată.suma pt.contorizare separată,avem țevile trase și aceași doamnă administrator nu vrea sa lase firma sa ne lege la apă doar in momentul in care achită și celelalte două scări și se termină lucrările și la ei .Mă poate ajuta cineva ce e de făcut în cazul în care nu mai vrea să ne încaseze banii pentru asociație?Are dreptul să facă acest lucru?Mulțumesc.
Ceilalți trei de la etajul patru au reparat partea lor de acoperiș pe rând pe cheltuiala proprie,nu au pretins de la nimeni nici un ban. Nu e vorba că nu vrem să dam banii,e vorba de 360.00 lei de apartament pe coloana noastra,problema e că acum iarna cheltuielile.au crescut și suntem în prag de sărbători și doamnă vrea toti banii jos. Ea știa de problema la acoperiș și ar fi trebuit să rezolve problema din primavara,nu acum iarna .Mai avem și.copii mici.
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Lucrarile executate partial si in timp de iarna sunt de proasta calitate.
Solicitati strangerea unui fond de reparatii timp de 4-5 luni pana in martie si sa inceapa lucrarile in aprilie.
Administratora nu cunoaste legea, nu va poate obliga sa platiti toata suma pentru o lucrare, asociatia are obligatia sa constituie un fond de reparatii pentru astfel de reparatii sau altele curente.
Contestati lista de plata daca va baga suma intreaga iar in cazul in care nu primeste banii ii trimiteti prin posta cu confirmare de primire sau cereti presedintelui contul asociatiei si platiti direct indicand ce reprezinta suma "intretinere partial luna x", impartiti 360 la 6, si platiti lunar cate 60 lei ptr reparatii, sau la 10 (36 lei/luna ptr fond reparatii).
Aduceti la cunoastinta presedintelui si "administratorei" ca trebuie sa contribuie inclusiv ceilalti proprietari care si-au reparat pe cont propriu fara sa isi recupere banii. Este problema lor daca au considerat sa isi repare in acest mod terasa in dreptul lor.
Nu avem fond de reparații,iar banii trebuie sa-i dam direct "pagubitei"in mana,administratoarea a spus că ea nu adună bani pentru așa ceva,ea doar vrea să ne constrânga in vreun fel sa-i dăm această sumă de bani "doamnei,oricum, toti de deasupra noastră au dat luna trecută toți banii integral,doar noi am mai rămas,într-un final va trebui sa-i dăm și noi,dar,mă repet,nu mi se pare normal ce fac ei în prag de sărbători și iarna.
silviu_n
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este normal nici să-și repare cei de la etajul 4 pe cont propriu dar nici să vă ceară proprietara o sumă de bani fără nicio justificare. Ce reparație intenționează să facă de 1800 de lei, pune carton pe toată suprafața apartamentului sau doar repară porțiunile deteriorate? Din moment ce vi se cere să contribuiți, este normal să știți aceste lucruri.
Legal, aceste lucrări se angajează de către asociația de proprietari, după cum a spus și dl cyan mai sus, dacă nu există fond de reparații acesta se va constitui introducând pe listele de plată, în rubrică separată, o sumă lunară, iar când se strânge toată suma, asociația va contracta lucrarea. Trebuie văzut dacă nu cumva se pot face niște reparații care să oprească infiltrațiile până la primăvară, acum se găsesc tot felul de materiale, eu însumi am astupat, acum câțiva ani, niște găuri în carton, cu un „baton” Sikaflex care a costat cca 30 de lei.
Rețineți că:
- așa cum a spus deja dl.cyan, lucrările executate la temperaturi scăzute nu sunt de calitate, de cele mai multe ori bitumul nu se încălzește suficient de la flacără și nu se lipește de suport. În plus, la temperaturi scăzute bitumul își pierde elasticitatea și devine casant, muncitorii vor călca pe porțiunile reparate și le vor deteriora;
- trebuie să știți și dvs cât costă lucrarea și în ce constă, dacă este necesar să se izoleze toată suprafața sau se pot face unele reparații. Lucrarea se poate face și fără factură (fără a fi trecută pe listele de plată) dar transparent;
- este bine să aduceți la cunoștința asociației, dar și proprietarei de la 4, punctul dvs de vedere, în scris, cu confirmare de primire;
- reparațiile părților comune trebuie suportate de toți proprietarii (în cazul dvs se pot repartiza numai la tronsonul pe care se execută, de 5 apartamente) dar se anunță, se strâng bani, se prezintă lucrarea, cine o execută și în ce condiții.
Izolatie etaj 4
elena milos
Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)