avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Fatarnicia noastra cea de toate zilele
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Fatarnicia noastra cea de toate zilele

Propun acest topic celor interesati sa-si spuna parerea despre aceasta trasatura de caracter.
- intamplari cu sau fara morala;
- pareri personale;
- nivelul peste care nu puteti trece;
- cum credeti ca se poate demonta un comportament fatarnic......
........multe si marunte despre fatarnicie
...................................................
Si, deoarece am observat ca topicurile sunt "omorate" cu interventii lungi si citate din alti autori, as avea rugamintea de a va abtine de la aceste postari.
Interesant este ce credeti Dv., nu ce va place la parerea altora.
...................................................
In speranta ca am fost inteleasa si ca veti gasi interesanta tema, va invit sa scrieti si va multumesc!
Asta m-am mirat si eu. Poti sa stii ce e in mintea omului si ce i se nazareste? Asta facea! Fiecare are o ciudatenie, ea considera politetea, pentru ca asta era de fapt, ca pe fatarnicie.
Fatarnicia , daca este egala cu lipsa sinceritatii , cu ipocrizia, este de condamnat ; eu am preferat dintotdeauna o parere sincera (si s-o primesc, si s-o ofer , in egala masura ) chiar daca pe moment poate nu "pica "bine, dar sint convinsa ca pe termen lung nu poate aduce decit beneficii .
Cert e ca viata unui om nu se sprijina pe minciuna si fatarnicie,ci pe adevar .
Dar , pe alta parte , adevarul este ca nu exista .... adevar ; fiecare din noi avem propriile adevaruri , cum spunea si @mihaelafree, de aceea sintem "unici " .
:)
Fatarnicia e atunci cand minti pentru ca ai un interes oarecare. Adevarurile fiecaruia nu prea au legatura cu minciuna constientizata...:) Necazul e ca impinsi de a ne vedea vreun interes si un altul...si un altul implinite...si trebuind sa facem compromisuri si mai mari si mai mici...ne trezim ca nici nu mai avem curajul sa rostim adevaruri marunte.....
Un om fatarnic are doua fete si niciun obraz (N.Iorga)
Corect! Fara citate, dar doream sa fiu sigura ca stiu ce inseamna fatarnic…

Exemple…?
Oameni care te saluta cu “Doamne ajuta”, pt ca mai apoi sa te faca troaca de porci… Hm… Poate tocmai de aceea saluta astfel…

Oameni care se cred toleranti si ii blameaza pe toti cei care nu sunt ca ei…

Oameni care iti fac complimente si mai apoi te barfesc ce prost / nepotrivit imbracat esti…

Oameni care se comporta ca si cum ar detine adevarul absolut si ii acuza pe altii de megalomanie…
@trope_doi
Foarte bun postul....:)
Putem sa citim aceste propozitii mitraliate si sa ne gandim putin in adancul nostru daca suntem asa...si macar acolo sa recunoastem. Ar fi un progres. Constiinta face minuni greu de estimat.
Daca suntem imorali, macar sa nu ajungem amorali.

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Aº da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreazã, ci pentru ceea ce semnificã Anna2010 Anna2010 Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă şi mi-ar dărui o bucăţică de viaţă, probabil că n-aş spune tot ceea ce ... (vezi toată discuția)
Definitii despre viata rodica_post rodica_post Un mesaj foarte frumos pentru toti Cind tu aveai 1an ea te hranea si te imbaia. I-ai multumit plingind toata noaptea. Cind tu aveai 2 ani ea te-a ... (vezi toată discuția)