avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Fatarnicia noastra cea de toate zilele
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Fatarnicia noastra cea de toate zilele

Propun acest topic celor interesati sa-si spuna parerea despre aceasta trasatura de caracter.
- intamplari cu sau fara morala;
- pareri personale;
- nivelul peste care nu puteti trece;
- cum credeti ca se poate demonta un comportament fatarnic......
........multe si marunte despre fatarnicie
...................................................
Si, deoarece am observat ca topicurile sunt "omorate" cu interventii lungi si citate din alti autori, as avea rugamintea de a va abtine de la aceste postari.
Interesant este ce credeti Dv., nu ce va place la parerea altora.
...................................................
In speranta ca am fost inteleasa si ca veti gasi interesanta tema, va invit sa scrieti si va multumesc!
Cred ca toata lumea e intr-un procent mai mic sau mai mare "fatarnica" pt ca acest lucru s-a dovedit a fi cel mai neconflictual si mai social acceptabil comportament. Persoanele foarte sincere si directe au intotdeauna cel mai mult de pierdut.Majoritata persoanelor pe care le-am intalnit nu prefera sa li se spuna adevarul in fata, desi pretind acest lucru. Daca cineva face greseala de a le spune " verde-n fata" sau chiar vrea sa le ofere un sfat pt a-i ajuta devin destul de ostili, sau incap sa banuiasca motive ascunse, invidie de obicei, care s-ar afla, chipurile, in spatele respectivei interventii.
Buna ziua!
Mi s-a intamplat sa vad adesea cum oamenii injura, vorbesc urat, se barfesc unii pe altii, nu-si respecta in nici un fel semenii in schimb sunt primii care se duc la biserica (sa se roage pentru iertarea pacatelor probabil) si se impauneaza cu asta: ei sunt foarte credinciosi!
Nu este si asta tot un fel de fatarnicie?
Evident ca da, dar se bazeaza pe bunatatea celui de sus care nu face diferente intre oameni. :)) Iata la ce ne duce dogmatismul bisericii.
Injuri, furi, inseli, lovesti...nu-i nimic, te duci la biserica aprinzi doua lumanari, faci si niste cruci, pupi si niste icoane, pui si in cutia milei....si te-ai spalat de pacate! ;)
Dumnezeu e mare si le iarta pe toate! :console:
:hm:
Ce nu stiu (sau nu vor sa inteleaga) fatarnicii despre care a deschis @wiliilie discutia este ca Dumnezeu citeste in sufletul oamenilor, nu pe buzele lor, asa ca pot aprinde ei cate lumanari pot, ca degeaba o fac - fie ca Dumnezeu exista fie ca nu exista.
Cand gandul, vorba si fapta nu “merg mana in mana” suntem in fatza unor fatarnici - dar aflam aceasta uneori cand e prea tarziu… :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Aº da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreazã, ci pentru ceea ce semnificã Anna2010 Anna2010 Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă şi mi-ar dărui o bucăţică de viaţă, probabil că n-aş spune tot ceea ce ... (vezi toată discuția)
Definitii despre viata rodica_post rodica_post Un mesaj foarte frumos pentru toti Cind tu aveai 1an ea te hranea si te imbaia. I-ai multumit plingind toata noaptea. Cind tu aveai 2 ani ea te-a ... (vezi toată discuția)