Propun acest topic celor interesati sa-si spuna parerea despre aceasta trasatura de caracter.
- intamplari cu sau fara morala;
- pareri personale;
- nivelul peste care nu puteti trece;
- cum credeti ca se poate demonta un comportament fatarnic......
........multe si marunte despre fatarnicie
...................................................
Si, deoarece am observat ca topicurile sunt "omorate" cu interventii lungi si citate din alti autori, as avea rugamintea de a va abtine de la aceste postari.
Interesant este ce credeti Dv., nu ce va place la parerea altora.
...................................................
In speranta ca am fost inteleasa si ca veti gasi interesanta tema, va invit sa scrieti si va multumesc!
Cred ca toata lumea e intr-un procent mai mic sau mai mare "fatarnica" pt ca acest lucru s-a dovedit a fi cel mai neconflictual si mai social acceptabil comportament. Persoanele foarte sincere si directe au intotdeauna cel mai mult de pierdut.Majoritata persoanelor pe care le-am intalnit nu prefera sa li se spuna adevarul in fata, desi pretind acest lucru. Daca cineva face greseala de a le spune " verde-n fata" sau chiar vrea sa le ofere un sfat pt a-i ajuta devin destul de ostili, sau incap sa banuiasca motive ascunse, invidie de obicei, care s-ar afla, chipurile, in spatele respectivei interventii.
Buna ziua!
Mi s-a intamplat sa vad adesea cum oamenii injura, vorbesc urat, se barfesc unii pe altii, nu-si respecta in nici un fel semenii in schimb sunt primii care se duc la biserica (sa se roage pentru iertarea pacatelor probabil) si se impauneaza cu asta: ei sunt foarte credinciosi!
Nu este si asta tot un fel de fatarnicie?
Evident ca da, dar se bazeaza pe bunatatea celui de sus care nu face diferente intre oameni. :)) Iata la ce ne duce dogmatismul bisericii.
Injuri, furi, inseli, lovesti...nu-i nimic, te duci la biserica aprinzi doua lumanari, faci si niste cruci, pupi si niste icoane, pui si in cutia milei....si te-ai spalat de pacate! ;)
Dumnezeu e mare si le iarta pe toate! :console:
:hm:
Ce nu stiu (sau nu vor sa inteleaga) fatarnicii despre care a deschis @wiliilie discutia este ca Dumnezeu citeste in sufletul oamenilor, nu pe buzele lor, asa ca pot aprinde ei cate lumanari pot, ca degeaba o fac - fie ca Dumnezeu exista fie ca nu exista.
Cand gandul, vorba si fapta nu “merg mana in mana” suntem in fatza unor fatarnici - dar aflam aceasta uneori cand e prea tarziu… :(