avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Infectare hiv
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Infectare hiv

Buna seara! In cazul in care mi a fost transmis virusul hiv de catre o persoana care il are de 3 ani ,cum as putea actiona împotriva individului..?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
Curiosul123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Curiosul123 , utilizator 22:04, 6 Decembrie 2017
Din ce am inteles mai sus a-ti avut contact cu persoana respectiva neprotejat după care va anunțat că are HIV. Trebuie să mergeți cu rezultatele analizelor sa dati in judecata persoana. Va fi trimisă si ea/el să i se faca in set de analize. Dacă știa dinainte sa va infecteze ca are HIV si cu bună știință va infectat si pe dumneavoastră atunci va atașez mai jos ce va intereseaza pe dv.

Art. 309, alin.2 din Codul Penal Român pedepsește transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit de către o persoană care știe că suferă această boală cu închisoare de la 5 la 15 ani.

Așadar, trebuie considerat faptul că interpretarea în mod larg a articolului din legea penală duce la pedepsirea nu doar a celor care fac sex fără prezervativ, știind că sunt infectați, cu intenția de a infecta și pe alții, ci și a celor care fac sex cu prezervativ, însă nu-și anunță partenerii de riscurile la care se expun, în cazul în care aceștia se infectează, printr-un mic accident, în respectivul act sexual.

Deci acționati prin instanța cu dovezile in mână.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
I. Cn, utilizator
Cabinet avocat CALIN SIMONA-FLORENTINA a scris:

Înainte de a vă testa v-a spus sau înainte de a vă expune pericolului ?!
Sunt 2 aspecte diferite.. Curiosul123 a scris:

Sunt pozitiv. Iar persoana respectiva mi a zis inainte sa ma.testez ca are hiv! . . .

Mi a zis dupa aproape un an de contacte sexuale neprotejate. Unterior testandu-ma si fiind pozitiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege hiv van_Blond van_Blond Buna ziua! As dori sa stiu daca conform legistlatiei Romaniei(codul Penal+codul Civil samd) sunt obligat sa divulg statutul meu hiv partenerilor cu care ... (vezi toată discuția)
Infectare cu hiv. se pot obține daune morale de la persoana care a ascuns faptul că suferă de această boală? Arya2015 Arya2015 Buna ziua .eu și soțul am aflat de curând ca avem hiv..acum așteptăm și analizele fetei noastre.stim de unde s.a întâmplat cel mai grav e ca pers ... (vezi toată discuția)
Fosta logodnica ma infectat cu herpes genital pe urma ma parasit iuliandante iuliandante Fosta mea partenera ma infectat cu herpes genital si dupa o relatie de 3 ani ma parasit , pot sa o dau in judecata ? Stiu si cand si unde a contactat boala ... (vezi toată discuția)