Din ce am inteles mai sus a-ti avut contact cu persoana respectiva neprotejat după care va anunțat că are HIV. Trebuie să mergeți cu rezultatele analizelor sa dati in judecata persoana. Va fi trimisă si ea/el să i se faca in set de analize. Dacă știa dinainte sa va infecteze ca are HIV si cu bună știință va infectat si pe dumneavoastră atunci va atașez mai jos ce va intereseaza pe dv.
Art. 309, alin.2 din Codul Penal Român pedepsește transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit de către o persoană care știe că suferă această boală cu închisoare de la 5 la 15 ani.
Așadar, trebuie considerat faptul că interpretarea în mod larg a articolului din legea penală duce la pedepsirea nu doar a celor care fac sex fără prezervativ, știind că sunt infectați, cu intenția de a infecta și pe alții, ci și a celor care fac sex cu prezervativ, însă nu-și anunță partenerii de riscurile la care se expun, în cazul în care aceștia se infectează, printr-un mic accident, în respectivul act sexual.
Lege hiv
van_Blond
Buna ziua! As dori sa stiu daca conform legistlatiei Romaniei(codul Penal+codul Civil samd) sunt obligat sa divulg statutul meu hiv partenerilor cu care ... (vezi toată discuția)