avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire

Buna ziua . Eu am fost casatorit si am un baiat de 23 de ani . M-am despartit de fosta sotie si am despagubit-o pe ea si am terminat iar casa acum este in posesia mea fiind unic mostenitor . Eu sunt recasatorit , actuala sotie are ciopii , iar noi impreuna nu avem nici un copil . Stiu ca daca eu decedez , copilul meu are dreptul la casa si la tot ce mie i-mi apartine . Eu m-am gandit ca acum cat traiesc sa il dezmostenesc si pe el ca sa nu mai aiba nici o pretentie dupa decesul meu .
Intrebarile mele sunt :
1. Daca eu doresc sa-i dau ceva , am obligatia sa-i dau ce vrea el , sau pot sa ii dau ce doresc eu?
2. Daca eu ii dau despagubire acum el mai are dreptul sa vina sa revendice dreptul dupa decesul meu daca se va mentiona in act ca nu mai are nici o pretentie?
3. Daca eu il chem sa-i dau si el refuza sa ia ce ii ofer eu ce se pot face ?
Va multumesc si astep un raspuns si sa i-mi sugerati cum as putea face sa-l despagubesc acum ca dupa decesul meu el sa nu mai poata beneficia de nici un drept .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:41, 11 Decembrie 2017
Raluca Balan a scris:

Daca vanzarea nu e facuta la modul serios, adica sa primiti bani in concret de la cumparator, prin virament bancar, orice alt act ati face, fiul dvs va avea dreptul sa solicite rezerva succesorala de 3/8.
Nu va suparati, dar nu e prea moral sa puneti o femeie inaintea copilului dvs, orice-ar fi facut.
Sotii si neveste o sa tot fie, insa un copil e sange din sangele dvs, De fapt va lasati copilul pe drumuri si faceti cadou casa parintilor lui, unor straini.
Sau ceea ce urmariti de fapt este sa o "protejati" pe sotie sa nu fie data afara din casa?

Doamna i mi pare rau ca trebuie sa va spun dar dumneavoastra nu prea aveti bun simt si asta stiti cine nu are ,pentru ca treaba dumneavoastra este sa raspundeti daca stiti la ce va intrebam nu sa dati sfaturi ,asa ca in acest caz pot sa va spun ca sunteti inafara problemei iar niste necunoscatoare de 2 lei ca dumneavoastra nu cred ca ar trebui sa stea sa piarda timpul pe forum si ar face bine sa mearga sa mai studieze .Sa speram ca o sa mai aorofundati aceasta materie si apoi sa veniti sa incepeti sa dati sfaturi fiindca sunteti aici pentru a da raspunsuri nu sugestii si sfaturi.De sugestii si sfaturi este podul plin dar de oameni care sa dea răspunsuri concrete duce lipsă România ca cei care erau au plecat iar cei care au rămas sunt o cantitate neglijabilă intr un lighean cu mocirla
Domnule draga, ce doriti dvs este imoral. Iar astfel de acte prin care va excludeti copilul pentru o doamna, nu o sa vi le facă nimeni. Sunteti un alt domn amorezat la bătrânețe și manipulat de o femeie. Mi-e milă de băiatul dvs. Spre nefericirea dvs legiuitorul ocrotește copiii. Si ca atare orice ati face, daca fiul dvs vrea, va fi supus reductiunii. Credeti-ma ca lumea e plină de bărbați ca dvs care au lăsat casa nevestei si-apoi își plang in pumni pe la usi. Va urez mult succes și scutiti-ma de mahalagismele dvs.
Mie i mi este mila de tine ca ai facut o facultate degeaba si acum stai sa astepti mila de la oameni si in loc sa raspunzi la ce te intreaba dai sfaturi iar eu pe facultatea ta nu dau 2 bani .Asa ca ar fi cazul sa ma scutește cu sfaturi de rahat si pentru mine esti un zero barat si tu si facultatea pe care ai facut o .Sa ai o zi cat mai nefericită i ti doresc si as fi tare fericit sa aud ca ai ajuns in lumea celor drepți!!!
Sa-ti fie mila de tine si de anturajul tau dubios, de bărbați încălziti la bătrânețe care nu mai stiu ce sa faca sa-si excludă copiii. Asta spune multe despre caracterul tau. Daca crezi ca fiii nevestii-tii o sa aiba mai multa grija de tine și o sa te șteargă la bătrânețe, esti pasibil de o țeapă cât tine de mare, prietene. Si eu iti doresc sa ti se întâmple. Pentru ca meriți. Vezi să nu te doară capul și să nu-ti uiți ochelarii. Asta ca să știi ce semnezi. Bine, daca actul nu e supus reductiunii, ceea ce oricum va fi. Bine ca legiuitorul s-a gandit la bărbații ca tine. Facultatea mea sau lumea celor drepți, nu înlătură caracterul urat pe care îl ai. Daca vrei un sfat, accepta adevărul. Nu te astepta ca lumea sa te aplaude și sa-ti încurajeze inițiativele jalnice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie dodorel62 dodorel62 eu m-am recasatorit si nici eu si nici actuala sotie nu am incheiat un act prenuptial ,ea avand o masina si o casa dar si copii majori,iar eu am o casa si un ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire? coril coril buna ziua! mama mi-a facut act de donatie pe casa si teren, eu vreau sa ma casatoresc cu un barbat care are un copil din prima casatorie (si eu am un copil din ... (vezi toată discuția)