avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietatea comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietatea comuna

proprietarul spatiului comercial de la parterul uni bloc , care are intrare separata , bransamente separate este obligat sa faca parte din asociatia de proprietari ?
este obligat la plata cheltuielilor asociatiei ( rechizite , salarii administrator , telefon , lumina pe scara--- in care nu intra niciodata ) ?
eu inteleg ca este obligat la cheltuielile ce tin de conservarea , intretinerea repararea proprietatii comune fortate si perpetua - subsol , conducte .... , conform legii civile
ii este aplicabila legea 230/2007 ?
nu mi se pare normal , nefiind nici membru al asociatiei sa platesc niste servcii de care nu beneficiez
serviciile in general se platesc pe baza unor contracte de furnizare servicii si pe baza prestatiei efective
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 10:25, 14 Octombrie 2009
Situatia este discutabila pe acest aspect in acea masura in care schimbarile politice care se intampla o data la 4 ani( halal de democratia romaneasca de 20 de ani!), si reglemantarile se supun acestor instabilitati! Normal, societatea respectiva, exista normalitate legislativa in aceasta materie?, nu are nicio treaba cu asociatia de proprietari!
va multumesc pentru raspunsuri ....
pot sa spun ca pe de o parte ma bucur pt ca nu sunt singura care este confuza de aceasta lege si reglementare
am citit de mai multe ori Legea 230 si Normele , pe de o parte asa cum a citat si av Mariana spun ca mi se aplica , pe de alta parte daca ma gandesc ca nu intru niciodata pe acea scara , nici eu ca proprietar , nici clientii care vin la mine , ca sunt complet separata -acees , bransamente , eu imi fac curatenie , eu aprind eu sting lumina , etc imi spun ca mai degraba se aplica Legea civila referitor la proprietatea comuna fortata si perpetua , si ca sunt obligata la repararea , intretinerea conservarea partilor comune structura , conducte , subsol .. , dar ca nu pot fi obligata sa platesc niste servicii de care nu beneficiez
in plus aceste spatii de la parter sunt inca de la constructie destinate acestui scop....
si totusi , iarasi ma intorc ce-i cu legea asta care are unele articole prin care clar ma obliga .... ?!!!!
cine ma poate ajuta , prin dispozitii legale , sa fiu adepta doar a unei pozitii ?
pentru ca daca ma bazez doar pe lg 230 si hg 1588 e posibil sa .... fiu cam obligata desi nu beneficiez sub nici o forma de serviciile asociatiei
@av. mariana "Deci si dv. sunteti subiect al acestei legi chiar daca aveti un spatiu comercial in proprietate.
Daca nu v-ati inscris in asociatie, trebuie totusi sa platiti cota dv. din cheltuielile comune nu ale asociatiei ci cele facute pentru intretinerea, repararea si imbunatatirea proprietatii comune conform cotei dv. din proprietatea comuna"
pai si care sunt aceste cheltuieli pt ca mie mi se cere sa platesc lumina , rechizite , telefon , materiale de curatenie ?
eu inteleg sa platesc o lucrare la structura de rezistenta , o curatenie la subsol , inlocuirea unei conducte

pe de alta parte in HG 1588/2007 la Capitolul III sunt mai multe sectiuni si mai multe metode de repartizare a cheltuielilor , pe numar de persoane , pe consumuri individuale , pe cota parte indiviza de proprietate .... cine hotaraste care din aceste metode este aplicabila , se aplica doar una din aceste metode sau se aplica metode diferite pt situatii diferite ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
ENGFULL, utilizator
am o inrtrebare pt cei care au astfel de spatii de vremea lui Ceausescu , banci , cec , agentii - platesc la asociatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile de plata la asociatie ENGFULL ENGFULL s.c. la care lucrez are un punct de lucru situat la parterul unui bloc , intrare separata , bransamente separate am primit de la asociatia de prorietari de ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile mele fata de asociatia de proprietari? marinelapolescu marinelapolescu buna, am cumparat un spatiu comercial la parterul unui bloc. Am contracte separate la gaz, curent, apa, etc. am intrare separata, deci nu folosesc spatiile ... (vezi toată discuția)
Asociatii proprietari dodo70 dodo70 Buna seara! Fac parte dintr-o asociatie cu un nr.de 13 scari 206 apartamente.La parterul blocurilor sunt spatii comerciale ale Consum Coop,si cateva ... (vezi toată discuția)