avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul ajutor somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul ajutor somaj

Buna ziua,

Din cate am inteles din discutiile de pe acest forum, calculul idemnizatiei de somaj este:75% din salariul de baza minim pe tara (450RON) la care se adauga in cazul meu, 10% din salariul de baza lunar brut din ultimele 12 luni.Intrebarea mea este,daca in ultima luna, baza de calcul a fost de 58.599RON -conform adeverintei date de angajator-(contributia individuala la ajutorul de somaj a fost de 293RON, plus contributia angajatorului de 586RON), nu trebuie sa se ia in calcul la ajutorul de somaj aceasta suma(58.599RON)? Suma este mare deoarece cuprinde plecari voluntare(nu plati compensatorii), suma a fost introdusa in total salariu brut la care s-a oprit impozit,sanatate,somaj,C.A.S.

Multumesc!


Cel mai recent răspuns: sdaniel , utilizator 19:51, 13 Octombrie 2009
Ptr CM in timpul somajului se iau ca baza de calcul veniturile pe ultimele 6 luni inainte de a intra in somaj. CM il depuneti la Agentia de somaj ptr ca pe perioada de CM ajutorul de somaj se suspenda.

Sunteti sigur ca nu s-au luat in calul veniturile din ultima luna?
Daca da, faceti o sesizare la AJOFM si solicitati recalcularea indemnizatiei si chiar o explicatie a calculului facut
Suma primita ca ajutor de somaj este cu cateva milioane peste 450ron, mentionez ca am 33 ani vechime, iar un calcul facut pentru 10% din media salariilor de baza din ultimile 12 luni( incluzind si suma de 58.599 RON) da cu totul alta suma, mai mare.Cei de AJOFM mi-au cerut o adeverinta de la angajator cu sumele primite,defalcate Cred ca au considerat suma primita ca plati compensatorii(desi in acest act erau trecute, pana in brut, la rubrica plecari voluntare) desi e clar ca nu pot fi considerate asa?!) Va multumesc pentru ajutor!Informatiile d-stra imi sunt de ajutor, ramane sa vad ce explicatii imi dau cei de la AJOFM!O zi buna !
Mai am o ultima intrebare, va rog:
daca obtin venituri din activitati independente, acestea trebuie sa fie mai mici decat idemnizatia de somaj lunar primita?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa plecari voluntare andreea410 andreea410 Buna seara. Am o nelamurire cu privire la calcularea indemnizatiei de somaj. Am plecat de la firma la care lucram prin programul de plecari ... (vezi toată discuția)
Calcul somaj yenetex yenetex Buna seara , Am o nelamurire in privinta modului de calcul al somajului ! Mai precis salariul brut este de 5860 de lei pe luna. In ultimile 6 luni am primit ... (vezi toată discuția)
Calcularea indemnizatiei de somaj Lentian Lentian Buna ziua, In cazul in care la concediere se platesc salarii compensatorii , aceste se iau in calculul indemnizatiei de somaj cuvenite? (vezi toată discuția)