avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost depistat cu alcoolemie de 2 grame la mie în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost depistat cu alcoolemie de 2 grame la mie în mașina împotmolită pe un drum agricol. Se poate considera faptă penală ținând cont de faptul că nu eram în deplasare?

Ma aflam pe un drum agricol (intre ogoare) cu autoturismul împotmolit. Poliția rurală a fost informată si in final cu consimțământul meu am dat proble biologice la spital. Valoarea s-a ridicat la 2.
Nu sunt victime sau avarii.
S-a intocmit dosar penal, permisul auto reținut.
Daca nu eram in deplasare se poate considera fapta penală? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:37, 12 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua

În PV este stipulat "conducerea autovehicului în stare de ebrietate" și l-am semnat ca fraierul. În momentul când l-am semnat nici nu aveam ochelarii la mine, nu am dat importanta, eram bucuros că scăpasem de ger. Alcoolemia în sânge a fost de 1.72 la mie.
A doua zi am mers în audiență la Șeful Politiei din Fălticeni și am explicat istoricul evenimentelor. Prea târziu însă.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

In PV de constatare a infractiunii flagrante ce s-a retinut? ati precizat acolo ce ati spus aici?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveati dreptul sa faceti obiecţii şi sa aduceti explicaţii.
Când am realizat că nu pot obține permisul de conducere până la Crăciun am fost la avocat fiind ferm convins că este o neînțelegere. Dar am pierdut și locurile la cabană crezând că avocatul mă poate ajuta.
Cert este că nu am condus în stare de ebrietate (și nici nu eram pe drum public) este doar o neînțelegere ca nu există faptă și temei legal în care să mă încadrez.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Aveati dreptul sa faceti obiecţii şi sa aduceti explicaţii.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Drumul între tarlale se consideră drum public?! Că altfel nu-mi explic ce treaba a avut poliția locală cu domnul respectiv. Și ,,cyan'' - mai ușor cu miștoul pe forum! Totuși este un forum avocatnet și nu unul gen Divertis sau Vacanța Mare. Mai bine răspundeți-i omului dacă faptul că a condus beat pe cămp, în pădure, într-o parcare, este infracțiune?
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
DASCALESCUD, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Rutier '' Art.87.
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.''

Alte discuții în legătură

Cu alcoolemie de 0,96 in aerul expirat dar langa masina onaraviorel onaraviorel Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce trebuie facut in cazul sotului meu. Are 31 ani si e sofer profesionist B,C,CE plus toate atestatele luate.Lucreaza la o ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Edvinn Edvinn Sa zicem ca XY este in stare de ebrietate. Xy este cu o masina pe drumuri publice doar cu motorul pornit // motorul nepornit, deci nu se afla in miscare...poti ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi bune :(( Boia Luminita Boia Luminita nu am reusit sa gasesc un avocat care sa ma poata ajuta cu niste sfaturi. Acum cateva saptamani am avut un accident de masina in urma caruia o persoana a ... (vezi toată discuția)