avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare-cumpărare nerespectat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare-cumpărare nerespectat de vânzători. Când trebuie să ne predea imobilul?

Am cumparat o casa luna trecuta. Ne-am inteles cu proprietari ca o sa lase o parte din mobila si alte lucruri prin casa (am platit un pret foarte mare bazat pe acest aspect).
In contract nu am specificat o data la care trebuie sa ne predea imobilul.
Noi I-am lasat sa mai stea iar ei au luat cam tot sau au vandut din lucruri.
Ce putem face in acest caz? Cand ar fi trebuit sa ne predea imobilul(daca nu e precizata data in contract) si in ce conditii?
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Art.1674 din Codul Civil: ."...daca din vointa partilor nu rezulta contrariul, proprietatea se stramuta de drept cumparatorului la momentul incheierii contractului, chiar daca bunul nu a fost predat ori pretul nu a fost platit inca". Regula in contractul de vanzare. Are cineva alta opinie?
Sa nu mai vorbim ca fiind imobil vanzarea este supusa dispozitiilor de carte funciara. Presupun ca aveti deja transcrierea dreptului. Apelati deci la un executor.
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
Ica Dsg, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Absolut corect ce a scris Ica Dsg,adresati-va unui executor ptr.punerea in executare a contractului si evacuare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare garsoniera Iuliya Iuliya Buna ziua! Vreau sa cumpar o garsoniera,am facut precontract si pe data de 4.02.11,facem contractul..avand limita sa incehiem totul,conform ... (vezi toată discuția)
Transmitere drept proprietate mshboss mshboss Bună ziua. Am cumpărat de curând un apartament. În contract scrie ca transmiterea dreptului de proprietate are loc astăzi, data autentificării, ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat dar stat pe afara!!! maryo81_cta maryo81_cta Buna ziua! Am cumparat un apartament in data de 14.06.2010 in Murfatlar jud. Constanta prin act vanzare cumparare la notar public, prin programul prima casa ... (vezi toată discuția)