Nu aveti ce acte sa prezentati ,decat concediul medical ... Asigurații au obligația de a înștiința plătitorii de indemnizații de asigurări sociale de sănătate privind apariția stării de incapacitate temporară de muncă și privind datele de identificare, respectiv numele medicului curant și unitatea în care funcționează acesta, în termen de 24 ore de la data acordării concediului medical.
Si eu nu trebuie sa primesc nici un Nr de înregistrare de la locul de munca in momentul in care depun concediul? Si cu contractul de munca când se va suspenda eu trebuie sa primesc un exemplar ?
Numai daca il depuneti cu o adresa de inaintare ..pentru concedii medicale, c.i.m. se suspenda de drept.
Pentru CCC, pasii sunt :
- depuneti cerere de acordare a CCC la care atasati copia certificatului de nastere a copilului. Luati numar de inregistrare.
- angajatorul emite decizia de suspendare a c.i.m.:
- angjatorul va inmaneaza un exemplar de pe decizia de mai sus.
Buna ziua sunt in concediu prenatal si as dori foarte mult sa stiu cum se calculeaza se da din salariul brut sau net pentru ca mie mi sa calculat din cel net si nu stiu daca e corect sau nu pentru ca eu am citit ca se da din cel brut !! Va multumesc frumos