avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract intretinere vs testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract intretinere vs testament

un batran de 82 ani face contract de intretinere cu o familie de foarte buna-credinta, contract autentic solemn la care participa si reprezentantul autoritatii tutelare, asistandu-l pe varstnic, conform art.30 L. / 2000 modif si compl.
batranul era un dificil si un incurca-lume toata viata lui.
la 3 luni dupa contractul de intretinere il intercepteaza un uzurpator care se muta in casa lui, si il "combina'' sa introduca actiune in frezilierea intretinerii. totodata il combina sa ii faca testament, de asemenea solemn notarial.
rpocesul in rezilierea intretinerii este pendinte-cauza, dar batranul moare-cancer vezica cu metastaze,etc....

cum anulam testamentul si sa lasam in vigoare intretinerea ( suntem asadar de partea intretinerii ), pt ca intretinere s-a executat, am platit haine, lemne, medicamente, inmormantare etc , dar dupa ce uzurpatorul s-a instalat la batran, ne-a interzis accesul si contactul cu batranul , in mod abuziv, batranul fiind carcotas a facut acest joc, totodata fiind exclusiv in sfera de influenta a uzurpatorului ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:29, 15 Octombrie 2009
S-a suspendat ordonanta de evacuare? Ca trebuia respinsa cu totul...
Pai ordonanta e temporara, iar pentru evacuare e nevoie de o hotarare irevocabila... O hotarare care sa nu poate fi modificata nici de fond nici de nimic...
Nici nu m-am gandit ca evacuarea s-a facut pe ordonanta...

Cat priveste faptul ca repetati de atatea ori situatia de fapt, nu vad sa se schimbe ceva; am inteles cu totii situatia, si eu si colegii, doar avem o alta parere.
Inteleg punerea problemei, nu vad interesul intretinatorilor in atacarea testamentului.
Ar insemna suspendarea si a judecatii referitoare la contractul de intretinere si nu inteleg cu ce sa va ajute.
E doar o parere, poate e gresita, dv. alegeti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de întreþinere ºi testament imac imac Bună ziua Mă poate ajuta cineva în următoarea speta ? X încheie un contract de intreţinere prin care transmite nuda proprietate întreţinătorilor cu ... (vezi toată discuția)
Pot fi considerata persoana cu interese legitime in acest caz? plangere penala impotriva notarului? balicaluioan balicaluioan BUNA SEARA ! O BATRANA A FACUT CONTRACT DE INTRETINERE CU O FAMILIE ,IN 2009 ,IAR DUPA CATEVA LUNI , NEMULTUMITA A MERS LA UN AVOCAT SI A CERUT REZILIEREA ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager andu1982 andu1982 buna ziua am o nelamurire in ceea ce priviste dreptul de uzufruct si dreptul de proprietate am achizitionat un apartament si am instituit un drept de ... (vezi toată discuția)