avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valoarea timbru judiciar litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valoarea timbru judiciar litigii de munca

Va rog sa-mi spuneti si mie care e valoarea timbrului judiciar pentru litigii de munca.Stiu ca e sctuita de taxa de timbru dar nu si de timbru judiciar.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:59, 15 Octombrie 2009
multumes mult
Avand in vedere dispozitiile art. 285 din Codul muncii coroborat cu art. 281 din acelasi cod, cererea de chemare in judecata in cazul litigiului de munca este scutita de plata taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar, in temeiul art. 15 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, cu modificarile si completarile ulterioare.
Litigiile de munca sunt scutite conf.art.281-285 cod.muncii de plata taxei de timbru si a timbrului judiciar
Buna ziua,sunt nou utilizator si nu stiu sa creez un subiect nou dar am nevoie de ajutor:am fost concediata prin desfiintarea postului cu toate ca mai erau 20 de posturi ca al meu,am avut rezultate bune dar care nu am cum sa le dovedesc cu inscrisuri,sunt unic intretinator de familie,sunt printre putinii care au studii superioare,sunt singura care si-a ocupat postul prin concurs-restul fiind numiti- .Inafara de art 81 alin2 din CCm stie cineva ce as mai putea invoca in instanta pt a dovedi faptul ca desfiintarea postului nu a avut o cauza reala si serioasa?
Faptul ca sunt 20 de posturi asemanatoare,desfacerea CIM trebuia sa se faca urmare a unei evaluari profesionale.

Faptul ca nu este reala si serioasa reiese din faptul ca desfiintarea locului de munca are legatura cu persoana dvs..

In instanta dvs. nu trebuie sa dovediti nimic,ci numai sa cereti,angajatorul este cel care face dovada si aduce probele pe care dvs. le cereti cu ajutorul instantei.

Alte discuții în legătură

Care este valoarea taxei de timbru si ce fel de timbru judiciar? MagisterLudi MagisterLudi Salutare Acum cateva saptamani am fost dat afara din firma in care lucram. am consultat Codul muncii si mi-am dat seama ca am sanse mari de a castiga in ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru -litigiu de munca- cristina_mihaela cristina_mihaela La data de 13.04.2009 am inaintat la tribunalul dolj o cerere de chemare in judecata impotriva angajatorului prin care am salicitat : anularea deciziei de ... (vezi toată discuția)
Daune morale _rog o informatie _ marian-cristinel marian-cristinel Doresc a inainta pe cale judecatoreasca o actiune impotriva angajatorului pentru o sanctiune abuziva, nelegala si netemeinica dar nu numai .De foarte mult timp ... (vezi toată discuția)