avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia apartament frate catre sora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia apartament frate catre sora

Buna ziua! Eu mai am un frate care nu este casatorit si nici copii nu are. Parintii mei au un apartament pe care vor sa mi-l doneze mie, iar eu sa-i dau jumatate din val apart fratelui. Vor sa faca donatie pt a fi bun propriu, eu fiind casatorita. Pe ctr sunt trecuti parintii si fratele. Daca imi vor face donatie toti 3, ce probleme pot intampina...poate revoca cineva donatia? Ms!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:43, 23 Februarie 2018
O poate revoca in aceleasi conditii de ingratitudine, mentionate mai sus (atentat la viata donatorului, refuzul de alimente etc.)
Dreptul de uzufruct viager nu va afecteaza cu nimic. Parintii vor locui linistiti in imobil, pana la deces. Iar la decesul lor, dvs deveniti proprietar deplin.
Multumesc frumos pt tot!
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Iris amelia, utilizator
Buna seara,
Se va incheia la notar un ctr de donatie pt suma de 69.500 ron de la parintii catre frate. Banii tb sa ii vireze parintii in cont fratelui si apoi se merge la notar pt semnarea ctr? Se va specifica in ctr si nr ordinului de plata? Se pot vira toti banii odata, sau nu tb sa depaseasca 10.000 euro/ transfer? Cum trebuie procedat? Multumesc mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
Iris amelia, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru tranzacțiile mai mari de 50.000 de lei, sumele se transfera doar prin virament bancar. Se poate toată suma dintr-o dată.
Mergeți intai la un birou notarial, discutați despre ordinea operațiunilor, progamati-va pentru acel contract de donație (ca daca e aglomerat, nu se poate încheia în aceeași zi) și dacă e ok, cât timp se redactează contractul, dvs mergeți la banca pentru virament.
Documentul bancar va fi menționat în contract.
Buna seara,
In ctr de donatie notarul a mentionat faptul ca sunt casatorita si a trecut numele sotului si CNP-ul acestuia. Este vreo problema, avand in vedere ca dorim sa fie bun propriu? Are vreun drept sotul asupra imobilului donat sau asa trebuie mentionat in ctr? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contestare act de donatie Lily2012 Lily2012 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la posibilitatea ca un act de donatie sa fie contestat. Suntem 2 frati, iar parintii mei doresc sa ... (vezi toată discuția)
Donatie intre parinti si proaspat casatoriti imih imih Buna seara, Parintii prietenei mele au un apartament, prietena mai are un frate. S-a hotarat ca dupa casatoria noastra, sa ne dea noua apartamentul Stiu ... (vezi toată discuția)
Donatie Betea Betea Conditiile in care poate fi atacata o donatie intre frati si daca se poate instraina (vinde) o proprietate obtinuta astfel. (vezi toată discuția)