avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

Buna dimineata,
Exista un certificat de mostenitor din 1992 pe care sunt trecute o casa si o suprafata de teren pe care e si casa!Toate aceste au fost donate de ceilati mostenitori unuia singur,tot in anul 1992.Atat casa cat si terenul sunt intabulate pe cel care le-a primit!In 2017 s-a mers la notar pentru a se imparti pamnaturile ramase fara succesiune si care nu sunt trecute pe certificatul de mostenitor.E normal ca notarul sa foloseasca acest certificat deja existent,la ce foloseste?Si ce facem daca s-a descoperit ca s-a trecut grestit data decesului(e gresita o cifra)?
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
Raluca marcu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raluca marcu , utilizator 16:19, 11 Ianuarie 2018
Buna ziua,
Oare de ce este chiar asa complicat sa se rectifice data gresita pe certificatul de mostenitor?De la notarul la care s-au depus actele sa se faca succesiunea dupa pamnaturi ne-au trimis la Camera Notarilor Publici Cluj,acolo am depus cererea pt rectificare...mai departe au trimis actele la un alt notar din Cluj sa faca incheierea,alta programare...alt drum...pentru ca la cel care depusesem actele dura mult mai mult...trebuia sa asteptam intalnirea notarilor sa il delege pe dansul!Chiar asa pt o simpla data?Nu se putea rezolva altfel?Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Raluca marcu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor nicolae242 nicolae242 buna seara, am si eu urmatoare situatie:in urma decesului tatalui se face succesiunea;un mostenitor renunta la mostenire cu articolul 700 cod civil, ramanand ... (vezi toată discuția)
În certificatul de moștenitor apar erori de calcul al cotelor, dar notarul refuză încheierea de rectificare. cum pot rezolva această situație? Ana Giulia Ana Giulia Buna seara.In anul 2009 am făcut succesiunea după tatăl meu si in certificatul de Moștenitor apar erori(cote calculate greșit,erori matematice pur si ... (vezi toată discuția)
Succesiune valentin popescu valentin popescu Buna seara. Notarul de stat (1992) desemnat ptr.succesiune are obligatia de a-i chema pe toti succesorii din anexa 1 la data dezbaterii acesteia. Este si un ... (vezi toată discuția)