avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... S.R.L. cod CAEN 7411
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

S.R.L. cod CAEN 7411

Am înfiinţat o SC care printre obiectele de activitate secundare are introdus şi împricinatul cod 7411, atât de mult discutat şi controversat.
Firma a fost înregistrată în 2005 la ORC Mª, ob. principal de activitate "comerţ", iar actualmente se doreşte deschiderea unui pct. de lucru pe acest cod 7411.
În Statut (Actul constitutiv) există codul de mai sus, în Certificatul constatator eliberat ulterior idem.
În momentul depunerii actelor pt. deschidere pct. lucru dosarul s-a preluat cu referat din partea oficiantului ORC.
Ce se poate întâmpla la şedinţa de judecată? Admitere sau respingere? De ce? Aştept păreri argumentate. Dacă ştiţi situaţii similare, sunt f.f. curios. Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: alx , utilizator 16:35, 16 Februarie 2006
am inteles ca nu se prea accepta 7411 ca activitate a societatilor comerciale, deoarece, aceasta activitate ar trebui considerata civila si nu comerciala, asa cum sunt societatile civile de avocati, de aceea se si respinge la registrul comertului.
si in plus, trebuie trecut , (in cazul in care reg comertului nu respinge dosarul) ca activitate unica, datorita specificului activitatii, nu poti sa amesteci consultanta juridica cu vanzarea cu amanuntul, asa cum nu poti fi jurist si contabil concomitent.
Sunt de acord cu acest motiv, insa o SC poate sa desfasoare la un punct de lucru o activitate, la un alt punct de lucru o alta activitate s.a.m.d.. Nu este neaparat ca aceeasi persoana sa fie si contabil si jurist in acelasi timp. In plus, vor fi angajate persoane care sa faca acest lucru, nu? Parerea mea.
punctul de lucru nu are personalitate juridica independenta, este ca o sucursala a societatii mama.
si judecatorul delegat de la registrul comertului ar putea refuza dosarul pe motivul: asa cum legea consilierilor juridici interzice unui jurist sa indeplineasca si alte functii, asa si obiectul de activitate al persoanei juridice tb sa indeplineasca aceleasi cerinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate sau nu sa inf. soc . pe codul caen 7411? anonim anonim salut, deoarece nu stiu la ora asta ce sa cred, fiindca o parte zice da si una nu, as vrea sa stiu daca se poate. in cazul ca, da, imi puteti zice din ce ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7411 Aceasta clasa include: - reprezentarea juridica a intereselor unei parti împotriva alteia, fie sau nu în fata instantelor judecatoresti sau a altor ... (vezi toată discuția)