avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general livrare intracomunitara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

livrare intracomunitara

Suntem o societate de productie de casute de vacanta din lemn , platitoare de TVA, marfurile produse le livram in Italia unei firme platitoare TVA . Intrebarile mele sunt :
- in decontul 300 la ce rubrica se inscrie valoarea livrarilor;?
- trebuie sa depun declaratia 390?
- cine este obligat la plata TVA?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 08:26, 19 Octombrie 2009
Nu am pretentia ca am dreptate in totalitate, dar cf art pe care l-am mentionat locul livrarii, in cazul in care furnizorul face montajul este acolo unde se face montajul.
Eu zic ca ar trebui sa va inregistrati ca pltitor in IT si sa facturati cu tva (cota din IT) si sa platiti acolo tva.
De vazut si prevederile referitoare la non transfer si la sediul permanent.

Cunosc cazul invers, in care un furnizor din comunitate s-a inreg ca platitor de tva pt livrari de utilaje care necesita montaj in RO.

Interesati-va la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Doresc sa ma lamuresc in privinta urmatoarei probleme: Sunt o SC platitoare de TVA in Romania si fac livrari de produse finite de lemn in Italia. ... (vezi toată discuția)
Factura tva adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca facturam produs finit catre o firma care are sediul in romania inregistrata in scopuri de tva in romania dar cu punct de lucru in ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare ioanatodi ioanatodi Firma din Romania neplatitoare de tva se inregistreaza in Registrul Intracomunitar datorita faptul ca presteaza servicii in spatiul UE si se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)