avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am contractat o lucrare cu o firmă de renovări și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am contractat o lucrare cu o firmă de renovări și întâmpin o mulțime de probleme. Cum aș putea să le rezolv?

Buna dimineata! Am si eu urmatoarea dilema: pe data de 1 noiembrie am incheiat un contract cu o firma pt a-mi renova apartamentul. Devizul de plata a fost de 12000 lei. Ulterior, s-au mai adaugat 2500 lei pt renovarea altei bai, fara ca acestia sa mai fie stipulati in contract. Pana la aceasta data, le-am platit 10500 lei, lucrarea fiind gata in proportie de 70%, ei solicitandu-mi banii in avans mereu, desi in contract scria ca plata se va face dupa fiecare parte a lucrarii. Aveau stipulat in contract ca daca vor depasi termenul de 1 decembrie, sunt obligati sa imi ramburseze 10% ca dauna de intarziere... suntem in 10 ianuarie si inca mai avem mult. Aseara am fost amenintata de cel care coordoneaza firma, ca daca astazi nu le platesc 800 lei extra, pe 4 mp de masca din rigips (pretul pietei pt executarea unei masti fiind de max 36 lei pe mp), plus inca 2000 din suma din deviz, ei vor desface ce au lucrat, pt ca pana la plata integrala a lucrarii, ce s-a facut acolo apartine firmei. Pe proprietatea mea, cu materialele mele, si ca le-am platit deja 10500 lei, ei ma ameninta in acest hal...
imi este teama sa mai colaborez cu ei, plus ca imi cer sume exorbitante pt aceste masti, si tergiverseaza lucrarea.
Va rog sa imi dati un sfat cu ce pot face, va mentionez ca nu am platit tva pe suma pe care le-am platit-o deja, nu am chitanta/bon... am ajuns sa stau cu teama si sa imi pazesc peretii :(
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:33, 13 Ianuarie 2018
Am patit-o si eu dar in calitate de constructor/prestator cand beneficiarii au devenit cusurgi si cu viclenie imi cautau pe pereti ;;rahaturi'' de muste supunandu-ma unor presiuni nervoase ca sa ma faca sa renunt sau sa rabufnesc .
Eu am experienta in aceste cazuri cat toti de aici la un loc . Sfatul meu este urmatorul...si rapid !
Sunati-ma ! am lasat nr. meu in privat . Nu dau sfaturi aici din motivul ca pot fi acuzat de instigare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@condtructor, la cine va referiti cand spuneti ca nu dati sfaturi instigatoare? La beneficiari? Pai ce fel de sfaturi le puteti da? Obligatiile partilor sunt in contract iar beneficiarii au obligatia sa verifice daca constructorul le respecta, standardele de calitate, termenul asumat. Beneficiarii sunt cei care platesc lucrarea si este normal sa aiba pretentia sa fie multumiti de executia lucrarii. Daca exagereaza in vreun fel si nu sunt de specialitate, ca nu toata lumea este constructor, trebuie sa aveti rabdare si argumente sa ii combateti. Daca dvs ati fi in locul lor ati accepta niste urme de rahati pe pereti?
Va garantez ca nu aveti experienta cat toti de aici la un loc, nu sunteti singurul priceput.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva lucrare hidroizolatie??? catalinaionescu catalinaionescu Buna ziua! La blocul nostru s-a efectuat o lucrare de hidroizolatie. La prezentarea ofertelor in comitet, firma care a si executat lucrarea avea pretul si ... (vezi toată discuția)
Schimbare acoperis - inselaciune sau nu mitachealina mitachealina O firma de renovari in constructii ne-a schimbat acoperisul casei cu o echipa de 7 oameni. Oferta initiala a devenit cu 38% mai scumpa la sfarsitul lucrarii, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatie acoperis de tigla geo28 geo28 Buna ziua,am niste nelamuriri legate de reparatia unui acoperis de tigla si de felul cum trebuie sa fie impartita pe apartamente contributia pentru acoperis, ... (vezi toată discuția)