ioana_cristea a scris:
buna ziua!
daca de pe urma tatalui nu a ramas nimic nu are rost sa dezbateti succesiunea!
daca exista bunuiri, eventual, bunuri care au fost dobandite de soti in timpul casatoriei atuncu dezbateti cele 2 succesiuni care se vor conexa.
mergeti la un notar din raza ultimului domiciliul al defunctei.
actele necesar: certificat deces, nastere etc...
problema apare la titlurile de proprietate.
ar trebui ca de comun acor cu ceilalti coindivizari ai mamei dvs sa va dati niste decl privind cotele detinute din acele terenuri, iar ulterir in baza decl sa se includa in masa succesorala a mamei cota parte ce ii revine.dvs puteti da decl doar dc aveti un CM adica mai exista si alte bunuri pe care le puteti include in masa succesorala, daca nu certificat de calitate.
daca din acestia unii sunt decedati trebuie ca si mostenitorii lor sa dezbata succesiunile si sa obtina fie CM, fie un Certificat de Calitate care sa va permita sa dea aceste declaratii.
Am titlurile de proprietate in care se specifica cotele de diviziune pentru mama si fratii ei ( adica apare cota parte 1/5 la fiecare dintre frati ) Problema este ca nu exista intelegere asupra modului de impartire a terenurilor ( care si cui sa-i revina ) Notarul nu vrea sa emita certificat de mostenitor daca nu are delimitarea clara a pamantului mamei , ceea ce eu nu pot sa obtin de la unchii mei . De asta intrebam ca in acest caz ( in care notarul refuza sa faca certificat de mostenitor ) trebuie sa apelez la judecatorie ?