avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Obligatie, abuz sau curiozitate OPC ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Obligatie, abuz sau curiozitate OPC ?

As vrea să stiu dacă exista vreo lege, din care să rezulte, că sunt / pot fi obligată să afisez programul de functionare al firmei (care este prestatoare servicii de consultantă in management şi de formare profesională) şi să prestez aceste servicii şi pentru persoane fizice dacă eu nu sunt interesată să fac publice aceste servicii.
Solicit aceste puncte de vedere deoarece, luni 12 octombrie 2009, la ora 9,00 m-am "trezit" cu 2 comisari OPC care, fără OS / OD, m-au informat ca au venit ca urmare a unei plângeri depusă pe 07 octombrie 2009 de o persoană "binevoitoare" care a pretins că nu m-a gasit din cauza faptului că nu am afisat programul de functionare a firmei.
In concluzie, exceptand cerintele şi obligatiile aferente legii 21 privind protectia consumatorului (persoană fizică), tinand cont că in calitate de administrator al firmei şi serviciilor prestate, eu nu doresc să mă adresez persoanelor fizice, există vreo lege mă poate obliga să nu.mi aleg clientii
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 21:39, 18 Octombrie 2009
amorelu a scris:

Atata vreme cat sunteti persoana juridica,deci detineti o societate comerciala aveti obligatia la afisarea orarului de functionare .Nu am inteles de unde ati retinut ca infractiune acea reclamatie?!!Cert este ca nu aveti motive de a face dosar penal pentru acea reclamatie


Sediul este la parterul unui bloc de 5 ani si OPC mi/a reprosat de ce nu am programul si obiectul de activitate expus la intrarea in bloc.
In contextul in care nu sunt interesata de publicitate sau servicii catre persoane fizice as vrea sa stiu ce lege ma obliga sa fac public orarul de functionare pentru potentiali clienti persoane fizice / nu pentru angajati care conform CIM si RI cunosc programul de lucru.

Nu am primit inca raspunsul OPC, dar daca am fost deranjata fara sens nu vad de ce nu as face persoanei respective dosar penal pentru abuzul de a/mi perturba activitatea / plingerea nu avea la baza un prejudiciu adus unei persoane fizice plus ca acesta nu a fost nici macar un client al firmei ci doar o prietena a doameni comisar care a crezut ca ma va intimida cu legitimatia ei si care nu s-a asteptat sa ii cer si ordinul de servici / deplasare (sefa era evident suparata pe ea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de reclamație către comisariatul pentru protecția consumatorului Ares-3 Ares-3 Reclamatiile si sesizarile adresate Comisariatelor pentru Protectia Consumatorilor / Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pot fi depuse doar ... (vezi toată discuția)
Documente necesare in cazul unui control de la opc Terezia81 Terezia81 Buna ziua, Am deschis un magazin micut cu produse cosmetice. De ce documente am nevoie pentru produse in cazul unui control OPC? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Probleme garantie telefon emaily92 emaily92 Am avut un telefon care a fost trimis de 4 ori in service apoi inlocuit cu un alt telefon care avea 2 pete pe ecran,dar din pacate le-am observat acasa ... (vezi toată discuția)