avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Punere la dispozitie si consum de droguri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Punere la dispozitie si consum de droguri

Buna ziua,

In cazul in care am achizitionat o cantitate infima de marijuana sintetica si am consumat o in prealabil cu alte 2 persoane care au ajuns la spital cu intoxicatie dar si-au revenit si au fost trimise acasa la aproximativ o ora de la consum care sunt consecintele care pot aparea in instanta?

Mentionez ca astazi cei 2 consumatori au fost chemati sa dea declaratii insa eu inca nu am fost anuntat, deoarece am realizat ca substanta respectiva nu avea efectele la care ne asteptam si am reusit sa raman constient, si chiar sa anunt ambulanta ulterior.

In cazul in care cooperez cu procurorii exista posiblitatea sa fiu tras la raspundere penala in conditiile in care nu exista victime pe termen lung?
Sa mergeti însoțit de avocat la audiere.
Sa nu aveti probleme si sa va retina.
Dacă avocatul este bun va poate fi de mare ajutor întrucât cu avocat care nu va sti sa va apere corespunzator veti avea probleme mari daca vor sa va aresteze.Procurorii nu prea vor sa riște la arestări preventive.Primul pas este sa evitați reținerea.
Depinde si ce au declarat cei audiați.
Mai depinde si alte lucruri...
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns!

Ceea ce am descris mai sus se poate incadra la trafic de droguri sau doar la consum? Exista riscul sa fiu retinut in conditiile in care nu reprezint un pericol? Sunt student, sunt angajat si nu am antecedente legale de niciun fel.
Încadrarea juridică rezultă din probe.
Cumpararea ati facut-o in scop de consum propriu dar oferind si la ceilalți ati complicat situatia juridică.
Dacă sunteți student sa aveti dovezi sa le depuneti la dosarul penal.
Faptul ca nu ati fost audiat cu ceilalți însemna că procurorul se gândește ce sa faca in privința dvs.
Cand nu exista probleme nu prea are la ce sa se gândească.

Cred ca procurorul.o sa vrea sa il ajutati sa il prindă pe.cel care v-a vandut si il va interesa foarte tare acest lucru...
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu am fost audiat cu ceilalti deoarece numele meu nu a fost dat inca. Momentan sunt doar cei 2 presupusi consumatori luati in evidenta politiei. Daca voi fi contactat la randul meu ar fi o optiune sa cooperez si sa le ofer cele cateva informatii pe care le am in legatura cu persoana de la care am cumparat?
Ati fost depistati avand droguri asupra dvs?

Alte discuții în legătură

Detinere droguri marijuana andrei_devil andrei_devil buna ziua am fost prins cu un pliculet de marijuana de politie si am fost chemat la parchet as vrea sa stiu ce mise intampla :( (vezi toată discuția)
Posesie tulpinițe marijuana în cantitate mică. risc să mi se facă dosar penal pentru așa ceva? caluian.mihai97 caluian.mihai97 Salut. Am fost prins în august 2017 cu o pungă ce conținea 1.15 g tulpinițe de marijuana. Am declarat faptul că le-am luat de la cineva din Constanța și ... (vezi toată discuția)
Minor prins cu droguri Bogdan131 Bogdan131 Buna ziua. Recent a găsit jandarmeria asupra mea o pastila ecstasy, iar unui prieten de al meu aprox. 0,2 grame de cannabis. Am fost la un sediu, a venit ... (vezi toată discuția)