avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Punere la dispozitie si consum de droguri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Punere la dispozitie si consum de droguri

Buna ziua,

In cazul in care am achizitionat o cantitate infima de marijuana sintetica si am consumat o in prealabil cu alte 2 persoane care au ajuns la spital cu intoxicatie dar si-au revenit si au fost trimise acasa la aproximativ o ora de la consum care sunt consecintele care pot aparea in instanta?

Mentionez ca astazi cei 2 consumatori au fost chemati sa dea declaratii insa eu inca nu am fost anuntat, deoarece am realizat ca substanta respectiva nu avea efectele la care ne asteptam si am reusit sa raman constient, si chiar sa anunt ambulanta ulterior.

In cazul in care cooperez cu procurorii exista posiblitatea sa fiu tras la raspundere penala in conditiile in care nu exista victime pe termen lung?
Nu am fost depistat in posesia vreunui drog. Totul este bazat pe o declaratie din care reiese ca am consumat cu alte 2 persoane. Cei 2 oameni cu care am consumat au declarat ca eu am adus tigara respectiva. Mi s-a spus ca au dat numarul meu de telefon si cel mai probabil voi fi sunat pentru a fi audiat.

In cazul in care cooperez exista posiblitatea sa cer sa mi se ascunda identitatea ca informator?
Legiuitorul roman nu incrimineaza consumul de droguri ca infractiune distincta.
In cazul in care drogurile sunt pentru consum propriu, legea pedepseste cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Problema nu este legata de consum ci de faptul ca am cumparat si consumat cu alte 2 persoane care au avut nevoie de atentie medicala. La momentul de fata nu s-a intocmit dosar penal si urmeaza sa fiu chemat pentru o declaratie initiala. Este posibil sa fiu retinut direct dupa ce dau declaratia?
Incercati sa va angajati avocat si stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere droguri marijuana andrei_devil andrei_devil buna ziua am fost prins cu un pliculet de marijuana de politie si am fost chemat la parchet as vrea sa stiu ce mise intampla :( (vezi toată discuția)
Posesie tulpinițe marijuana în cantitate mică. risc să mi se facă dosar penal pentru așa ceva? caluian.mihai97 caluian.mihai97 Salut. Am fost prins în august 2017 cu o pungă ce conținea 1.15 g tulpinițe de marijuana. Am declarat faptul că le-am luat de la cineva din Constanța și ... (vezi toată discuția)
Minor prins cu droguri Bogdan131 Bogdan131 Buna ziua. Recent a găsit jandarmeria asupra mea o pastila ecstasy, iar unui prieten de al meu aprox. 0,2 grame de cannabis. Am fost la un sediu, a venit ... (vezi toată discuția)