avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contracte externe cu furnizori si clienti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contracte externe cu furnizori si clienti

am un contract cu un furnizor exteren :
-nu este inregistrat la finante contractul cu furnizorul extern,
-am vb cu el sa imi trimita certificat de rezidenta fiscala, mi-au cerut la un control si nu am avut ce sa le arat, el plateste impozit in tara lui pt venitul realizat in ro, doar ca nu am stiut ca tb sa am acest certificat
deci tb sa am acest certificat si in plus contractul trebuie inregistrat la finante?
mai are cineva situatie de genul acesta : contract de servicii cu furnizor extern?
-dar in cazul in care am si clienti externi cu contract , in caul acesta ce trebuie sa fac sa fiu in legalitate
va rog sa ma ajutati pentru ca am control de la finate , multumesc
Cel mai recent răspuns: mmanu , utilizator 10:10, 20 Octombrie 2009
dupa mult calcule am inteles :
- daca nu plateam factura, aplicam la factura direct procentul si acela era impozitul iar la furnizor plateam mai putin decat dau la stat
-dar eu am platit factura si atunci am formula de calcul ( valoare factura* 16)/ 84
sau 5 si respectiv 95 si ajung la cat v-a dat dumneavoastra, multumesc pt rabdare
acum va rog sa ma lamurit unde trec in decl 100 acest impozit si daca pot sa ii platesc furnizorului la factura urmatoare mai putin si valoarea acestui impozit
acest impozit este deductibil la calculul impozitului pe profit?
Decl 100 rind 24.

In primul rind trebuie sa lamuriti cu furnizorul aceasta situatie, daca este de acord, cf si cu prevederile contractuale, sa faceti acea retinere.

Pt inceput treceti pe 635=446 si este nedeductibila. Cind veti recupara din factura de plata stornati 635=446 si concomitent 401=446 iar la acel trimestru va dispare 635 nedeductibil.
inca o intrebare, acum ca m-am lamurit
nedepunerea declaratiilor este contraventie? ma gadesc, am verificat si mai sunt cateva facturi si din anii trecuti pt care nu s-a calculat si virat nimic, pt acestea daca nu le mai calculez... stiam ca daca este contraventie in 6 luni se prescrie
sper sa nu va suparati ca va intreb
am gasit aceasta interpretare
Coroborand alineatul 4 de la art. 1 din codul fiscal cu alin. 9 de la pct. 12 din Normele de aplicare a codului Fiscal aferent art. 118 din codul fiscal rezulta :
In cazul in care exista conventie de evitare a dublei impuneri cu tara din care este firma la care se plateste venitul, si acesta prezinta certificatul de rezidenta fiscala, se plateste impozit pe acest venit in Romania doar daca in conventia de evitare a dublei impuneri este prevazut acest lucru.
In cazul in care conventia prevede ca venitul se impoziteaza in tara celui care primeste venitul, atunci nu se mai retine impozitul in Romania, furnizorului extern i se plateste suma integral.
Iar daca in conventia in cauza este specificat ca venitul respectiv poate fi impozitat in statul din care provine, sau ca se poate impozita in statul in care se primeste, atunci ramane la latitudinea partenerilor sa stabileasca cine va plati impozitul.
am citit legea cu conventia de evitare a dublei impuneri cu belgia iar acolo scrie ambiguu despre impozit, ma puteti ajuta? nu stiu daca este obligatoriu sa aplic impozit daca se aplica in belgia, venitul acolo este impozitat.
ceea ce stiu cert este cum se calculeaza, multumita dumneavoatra, si ca am nevoie de acel certificat de rezidenta fiscala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract furnizor extern pj nerezidenta mmanu mmanu buna ziua incerc sa ma lamuresc cum sa procedez corect si legal situatia sta in felul urmator : - am incheiat un contract de servicii cu un furnizor extern, ... (vezi toată discuția)
Certificat de rezidenta fiscala ContSters56278 ContSters56278 In cazul unei PFA italiene care desfasoara activitati in Ro persoana prezinta in loc de certificat de rezidenta fiscala,o cerere catre Agentia ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)