avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am părăsit domiciliul din cauza problemelor cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am părăsit domiciliul din cauza problemelor cu tatăl copiilor mei, iar acum nu mă prea lasă să-i văd. Cum pot schimba această situație?

Acum 9 luni m-am despartit de concubinul meu am plecat de acasa din cauza violentei lasand doi copii minori in grija tatal si a parinti acestuia nu am avut cum sa i iau cum mine ca nu aveam unde sa locuiesc nu aveam ce sa le ofer, de 4 luni sunt plecata din tara pentru un loc de munca, le-am trimes de cateva ori bani, acum el imi zice ca a depus plangere in potriva mea familia lui ca am parasit copii, si mi-a spus ca trebuie sa il dau in judecata ca sa pot lua copii dar este mai greu, va rog sa imi dati un sfat sunt disperata, ma lasa sa vad copii doar cand are el chef.
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:56, 28 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cum sunt ingrijiti in acest moment copiii, de ce au ramas acolo, unde ati fost plecata, cum stati acum, ce relatii ati tinut cu ei aceste 4 luni, ce relatie aveati inainte, daca sunteti dispusa sa va intoarceti temporar in Romania, etc.
Este dificil sa faceti un dosar dintr-o tara in alta, cu avocat sau fara. V-ar trebui avocat in cazul dv., insa asta nu inseamna ca lipsa dv. din tara nu va fi un dezavantaj in continuare.
Va multumesc frumos.

-Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj. Mulțumesc-
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Ca mama aveti sanse ca regula de baza chiar daca minorii se află la el.
Problema este ca trebuie sa va judecati foarte bine ca sa castigati procesul.

Sunt foarte multe aspecte de analizat.
Faptul ca v-ati recăsătorit va poate ajuta la proces.
Eu pana acum nu am mai fost casatorita cu acte, tatal copilor a fost concubin
atunci aveti prima sansa sa castigati ceea ce va doriti... dar asa cum au zis colegii mei, va trebuie un avocat bun, de preferat din zona in care ati locuit cu minorii si concubinul

Alte discuții în legătură

Incredintare minor ioana d ioana d"arc am un subiect un pic mai dificil,.stau in concubinaj de trei ani am un copil de 10 luni,nu ma inteleg cu sotul de foarte mult timp dar am zis k poate trece si ... (vezi toată discuția)
Pot divorta si lua copiii peste hotare? Iness01 Iness01 Nu ne intelegem de multa vreme cu sotul. De mult timp ma gandeam ca solutia perfecta pentru mine si copii ar fi divortul. Dar nu aveam posibilitate sa rezist ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)