avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Documentatie specifica Asociatiilor de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Documentatie specifica Asociatiilor de Proprietari

Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari
www.avocatnet.ro/content/art...

HG 1588/2007 Norme metodologice de aplicare a Legii 230/2007
www.avocatnet.ro/content/art...

Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice - actualizata la 9.11.2008 www.avocatnet.ro/content/art...

OUG nr.18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte
www.avocatnet.ro/content/art...

Metodologia ANRSC de repartizare şi facturare a consumurilor individuale de energie termică, în imobile de tip condominiu
[ link extern ]

Ajutoare (subventii) caldura sezonul iarna 2009 - 2010
www.avocatnet.ro/content/art...
_______s-a revenit la vechiul barem maxim de 615 lei. www.avocatnet.ro/content/art...

Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii - actualizata la 18.05.2008
www.avocatnet.ro/content/art...

Ordonanta de urgenta nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani
www.avocatnet.ro/content/art...

ORDIN nr. 1.969
privind aprobarea Reglementarilor contabile pentru persoanele juridice
fara scop patrimonial ____________________ postat de @123321123
[ link extern ]
____________________________________________________________________________________________________________________________

Cum sa impartim cheltuielile pe cota-parte indiviza
www.avocatnet.ro/content/con...

Model de contract de mandat presedinte asociatie de proprietar____________ postat de @adriantot
www.avocatnet.ro/content/con...

Un model de sistem propriu de penalizari________postat de @adriantot
www.avocatnet.ro/content/con...

Un model de calcul si repartizare a pierderilor de apa________postat de @adriantot
www.avocatnet.ro/content/con...

Pasii de urmat pentru infiintarea unei asociatii de proprietari:
www.avocatnet.ro/content/con...

Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
elga50, moderator
E SUPERBĂ DEFINIȚIA DIN NOUA LEGE NR. 196/2018 (cu dedicație specială pentru cei 3 membri ai Comitetului Executiv al A.P. ... care nu erau nici proprietari, dar nici membri ai acestei Asociații, semnatari ai Acordului de Asociere - Legea 230/2007, art. 7 și art. 9):
o) membru al Asociației de Proprietari - proprietarul semnatar al Acordului de Asociere sau al unei cereri depuse la Asociație.
Cum noi nu știm câți mai sunt și membri și proprietari în Asociația noastră cu 458 de proprietari, este logic că putem cere dizolvarea, deoarece inclusiv la Adunările Generale au dreptul să voteze sau să candideze doar membrii proprietari, altfel se încalcă grav Legea 230/2007, art. 7 și art. 9 !
Ce ziceți, nu este total ilegală persoana juridică Asociația de Proprietari care nu are nimic legal - nici sediu, nici conducere aleasă legal și statutar, Adunările Generale sunt ilegal convocate, cel puțin din 2008 până azi, nu avem clar cine sunt proprietarii, etc. ?
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator
Cred ca dvs. aveti o problema medicala care ar trebui tratata. Pe toate topicurile nu vedeti decat infractori. Poate ar trebui sa studiati si CPP, si sa vedeti unde va incadrati tot bombardand cu aceleasi solicitari conducerea unei asociatii. Dupa documentare reveniti. Oricum observ ca aveti fffoarte mult tupeu...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E problema voastră dacă nu ştiţi să citiţi, că am repetat de zeci de ori, că foştii şefi ai Asociaţiei au fost depistaţi de minim două Expertize Contabile Judiciare, că au delapidat proprietarii cu suma de 55.000 de lei, plus multe alte fapte penale.
Iar noua conducere are zeci de plângeri penale, fiind aleasă ilegal şi abuzând de funcţii.
Așa că, mai lăsați-mă cu frustrările voastre de șefi de Asociații. Aici e problema din Asociația noastră, nu m-am referit la Asociațiile altora. Problema e că Internetul e plin de infracțiuni ale șefilor de Asociații de Proprietari.
Eu nu fac decât să-i trezesc pe proprietari, să nu mai admită „buzunărirea” lor de către unii tovarăși și tovarășe care știu doar să ne ia indemnizațiile și să ne păgubească și să ne mintă.
Cum ai noștri au fost anchetați din Iunie 2014, este evident că prin aceste delapidări sunt infractori.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@flory_mr,

E problema voastră ....

Așa că, mai lăsați-mă cu frustrările voastre de șefi de Asociații....

Trezirea proprietarilor se face cu voia lor, nu cand dai dumneata din clopotel, da?
Cati din cei 500 de proprietari din asociatia dvs., convocati la AG, se prezinta sa asculte un raport al cenzolului, sa aprobe un BVC? Uite-asa, vine unul ca dumneata si dai pe stanga, dai pe dreapta, poate se vor trezi unii, dar asata-i treba, nu se scoala la clopotel!
Nu am nimic impotriva propunerii dvs. de a va constitui asociatii pe blocuri sau scari, insa o sa va loviti de aceeasi indolenta: nu o sa aveti oameni (zic eu sa fie si onesti) care sa candideze pentru functiile de conducere (com. ex. si comisia de cenzori). Si stiti de ce? Daca nu stiti, o sa va povestesc alta data. Daca stiti, este bine...
V-am pus cele doua citate de mai sus, sa respectati pe colegii nostri forumisti. Fiecare vine cu cate un raspuns, o intamplare, o poveste, dar parca la dvs. s-a rasturnat carul cu corupti - prea ne povestiti cate succese ati dobandit pana acumn in instante.
Acum, noua conducere se ocupa la fel cu - „buzunărirea” lor de către unii tovarăși și tovarășe care știu doar să ne ia indemnizațiile și să ne păgubească și să ne mintă.?
Pai cine i-a ales in aceste functii? Noi de pe forum? Nu cred, asa ca va meritati soarta, de altfel cum am patit toti cei din RO, la nivel macro, da? Nu asa se discuta? Am castigat alegerile, ne-ati ales in mod democratic, asa ca "ciocu" mic si pasu' mare...
Sa fiti sanatosi!
Asa ca mai bine desfiintam aceste asociatii si plata direct la furnizor dragilor!

Alte discuții în legătură

Despre legea asociatiilor de proprietari krisseftika krisseftika Buna seara. As dori sa va intreb daca este obligatoriu prin lege, sa se faca izolatia termica exterioara a blocului? Si ce se intampla daca una dintre ... (vezi toată discuția)
Diferente reabilitare termica blocuri Kyandra Kyandra In ultima vreme, vad ca, cel putin in Bucuresti, multe blocuri au intrat in procesul de reabilitare termica. Cu toate acestea, am observat diferente in modul ... (vezi toată discuția)