avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autoturism avariat de bucăți căzute din acoperișul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autoturism avariat de bucăți căzute din acoperișul blocului. Care este răspunderea locatarilor?

In data de 18.01.2018 in localitate a fost o furtuna foarte mare. De pe bloc au cazut doua onduline care au lovit un autoturism producand anumite avarii si anume, spart oglinda,lovit capota etc.Mentionez ca acoperisurile sunt facute in urma cu 20 ani cand autorizatia nu era obligatorie , prin contributia proprie a locatarilor de la ultimul nivel, deoarece nu au gasit intelegere din partea celorlanti locatari. Autoturismul era parcat in spatiu de parcare autorizat si platit la primarie. Posesorul autoturismului nu are asigurare CASCO,si solicita despagubiri din partea Asoc de Prop, altfel ameninta ca ne da in judecata.
Eu sunt administrator si practic nu stiu cum trebuie gestionata aceasta situatie.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: RITULACHE , utilizator 12:30, 3 Februarie 2018
In locul masinii putea fi un copil sau masina unei alte persoane.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
cyan, moderator
De acord,bine că nu a fos mai rău,dar eu vreau sa stiu daca ajungem în instantâ cine are şanse sa căştige.
Va castiga proprietarul masinii, nu are relevanta ca locul de parcare era sau nu platit, pentru masina pentru care s-a emis autorizatia de parcare sau alta masina.
Exista posibilitatea ca in locul respectiv sa fie parcata masina unui vecin, a unei persoane venite in vizita la el sau la altii, etc.
Locul de parcare nu este restrictionat sa fie ocupat temporar de o alta masina. Ideea este ca in locul respectiv era loc de parcare, a fost produsa o dauna.
Numai in cazul in care locul nu era amenajat ca loc de parcare si ar fi fost parcat, sa zicem, prea aproape de bloc (exista un normativ in care se mentioneaza o distanta minima de 2-3 m fata de bloc, nu mai stiu exact normativul si distanta, in care este restrictionata oprirea unui vehicul) atunci era vina proprietarului masinii.
Vinovatia poate fi stabilita in instanta de judecator daca nu se ajunge la o intelegere amiabila.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu ... Ank27 Ank27 Buna,nu stiu daca ma adresez pe forumul corect,insa poate ma puteti indruma voi.Exista vreo reglementare legislativa sau o norma data de primarie privind ... (vezi toată discuția)
Caderi de zapada de pe acoperisul blocului emannueltm emannueltm Ce lege sau hotatrare obliga concret asociatiile de locatari sa curete zapada de pe acoperisurile blocurilor? Pe multe forumuri apare ca......\\"conform ... (vezi toată discuția)