Vânzare casă moștenită către fiu. Este o modalitate sigură de a transmite proprietatea, sau contractul poate fi atacat de către moștenitorul rezervatar, după decesul vânzătorului?
Buna ziua,
Tatal meu are grija de bunica ramasa in viata si de gospodaria acesteia,el fiind singurul mostenitor,fratele lui fiind infiat de strabunici.
Eu mai am un frate,dar tatal meu ar vrea satreaca casa pe numele meu si donatia am inteles ca se poate ataca dupa moartea lui.
Cum ar fi cel mai sigur din punct de vedere legal sa fiu proprietar?
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ideea este ca daca doriti vanzare cumparare, vanzarea trebuie sa fie pe bune. Adica ii achitati pretul tatalui (pret sincer si serios nu 2 lei), ii virati banii intr-un cont, urmand ca documentul bancar de depunere sa fie mentionat in contractul de vanzare cumparare.
Daca nu aveti toti banii, discutati nu notarul si incheiati un contract de vanzare cumparare cu plata pretului in rate. La momentul achitarii ultimei rate, tata va trebui sa dea o declaratie notariala ca a primit pretul integral.
Daca doriti contract de intretinere, nu trebuie sa asteptati ca tata sa cada la pat.
Contractul de intretinere poate fi incheiat oricand si presupune ca tata va transmite casa, iar in schimb, dvs il ingrijiti pe tot restul vietii, indiferent cat inseamna asta, 5, 10, 30 de ani. II asigurati ingrijre, hrana, imbracaminte, incaltaminte, asistenta medicala, medicamente, ii achitati facturile etc. La deces, primiti casa.
Daca tata nu vrea nimic, nici bani, nici sa fie intretinut, incheiati un contract de donatie.