avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere din S.R.L., cesiune-vanzare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere din S.R.L., cesiune-vanzare parti sociale

As dori sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1.sunt membru asociat (25%) intr-un SRL (capital social de 200 RON), unde sunt si angajat. Ce pretentii as putea sa am daca as vrea sa ma retrag din societate? (firma are deja doua imobile, mai multe autoturisme, stoc de marfa...etc...) cum trebuie sa procedez sa ies cat mai corect si fara pierderi?
2.sunt asociat la alt SRL unde am 50% din parti sociale. Suntem doi asociati, celalalt fiind si administrator. De patru ani functioneaza societatea si inca nu am fost intrebat niciodata daca sunt de acord cu ce se intampla in societate, nu am semnat nici un bilant, practic nu am nici o vedere asupra activitatii societatii nici asupra situatia financiara a societatii. Este corect aceasta situatie?
In rest intrebarile raman aceleasi: ce pretentii as putea sa am si cum sa procedez?
3.mai am 2% la un alt SRL care in perioada cat lucram la ei mergea bine (am primit si dividente) dar de 8 ani de cand am plecat nu stiu nimic de activitatea societatii nici de situatia ei financiara. Aceeasi intrebare ca inainte!
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 13:19, 22 Februarie 2006
recomandare

obtinerea unui pret cat mai bun, urmare a cesiunii, se realizeaza prin negociere.

pentru a afla cat valoreaza afacerea va puteti adresa unei societati de audit financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare parti sociale din firma ale3012 ale3012 suntem un srl cu 3 asociati si activam in dom. constructiilor. unul dintre asociati vrea sa plece din firma si vrea sa-si vanda partea lui adica 33.33 din ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat frf frf In cazul retragerii unui asociat dintr-un SRL , acesta are dreptul pe langa partea care i se cuvine din activul net contabil corectat , si la partea lui din ... (vezi toată discuția)
Tva transfer parti sociale matmih matmih Buna ziua, Am o nelamurire asupra necesitatii includerii TVA in pretul de achizitie a tuturor partilor sociale detinute la o societate. Codul fiscal nu prea ... (vezi toată discuția)