avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc să achiziționez o locuință, dar nu vreau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc să achiziționez o locuință, dar nu vreau să apar în contractul de vânzare-cumpărare. Cum se poate face acest lucru?

Buna seara!
Dispun de o anumita suma de bani si doresc sa achizitionez o locuinta. Din anumite motive am interes sa nu figurez ca si proprietar. Ce variante legale pot folosi pentru a achizitionarea imobilului pe numele unei rude pastrand garantia ca la o data ulterioara sa trec in proprietatea locuintei sau sa pot dispune vanzarea acesteia si sa imi recuperez banii? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MadalinMdi , utilizator 00:00, 6 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Da, dar este o problema. Banii "imprumutati" cu valoarea proprietatii si inscriere ipoteca, ea este in favoarea sotului cat si a sotiei pentru ca suma imprumutata este bun comun... si cu un avocat bun....
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar putea fi o varianta si pe calea simulatiei prin interpunere de persoane. Asta presupune un act cu ruda semnat inainte de cumpararea oficiala iar vanzatorul sa stie si el de aranjament. In caz ca nu va dori sa va dea ap apoi cand veti dori sau moare saracul pana atunci, aveti la indemana o actiune in constatare.
Ar trebui sa expuneti si motivele pt care vreti sa va complicati, poate exista cai simple de rezolvare.
Oricum, pare ca nu e asa important ca nu ati mai revenit de la postarea intrebarii.

[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ]

Oricum ar fi, solutii exista, important e sa gasiti una cu mai putine riscuri si costuri mai mici.

Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
@dmrp
@dodoambra
@gi-jane2
Buna seara!
In primul rand multumesc tuturor pentru interesul acordat!
Ca sa fiu explicit incep prin a va spune ca la locul de munca minse deconteqza chiria atata timp cat eu sau sotia nu detinem o locuinta proprietate personala. Pentru a beneficia in continuare de acest drept dar si din dorinta de a locui intr'un mediu mai placut decat intr'un apart inchiriat ne'am gandit la posibilitatea achizitionarii unei locuinte pe numele unei matuse urmand a'mi face contract de inchiriere pe acea locuinta dar practic eu si sotia sa locuim in "casa noastra" . Matusa este de acord sa ne ajute si tot odata pentru siguranta noastra sa semneze orice act atata ea cat si sotul ei si de aceea m am gandit la varianta cu imprumutul cu ipoteca pe locuinta. Ma gandesc ce implica o eventuala despartire a mea de sotie tinand cont ca vom contrebui in mod egal la achizitionarea locuintei matusei dar si o eventuala desparitire a matusei de sotul ei. Imprumutul se poate face doar pe numele ei? Sau ea cu banii imprumutati poate fii proprietara unica pe imobil? Multumesc mult!
Daca mai aveti si alte variante sunt binevenite...

gi-jane2 a scris:

Ar putea fi o varianta si pe calea simulatiei prin interpunere de persoane. Asta presupune un act cu ruda semnat inainte de cumpararea oficiala iar vanzatorul sa stie si el de aranjament. In caz ca nu va dori sa va dea ap apoi cand veti dori sau moare saracul pana atunci, aveti la indemana o actiune in constatare.
Ar trebui sa expuneti si motivele pt care vreti sa va complicati, poate exista cai simple de rezolvare.
Oricum, pare ca nu e asa important ca nu ati mai revenit de la postarea intrebarii.

[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ]

Oricum ar fi, solutii exista, important e sa gasiti una cu mai putine riscuri si costuri mai mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare locuinta pe numele altei persoane fccv fccv Dispun de o suma de bani si doresc sa achizitionez o locuinta fara credit bancar, dar din anumitemotive am interes sa nu figurez ca si proprietar. Ce ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut cu ipoteca pe bun viitor Zalmodegikos Zalmodegikos Buna ziua! As dori sa imprumut unei rude o suma de bani pentru achizitia unui imobil. Pentru siguranta mea financiara as dori sa inchei un [b]contract de ... (vezi toată discuția)
Casa ipotecata si se vrea si transcriere...se poate?? Dahrma Dahrma O prietena de-a mea,la intelegerea cu fratele ei,a ipotecat locuinta in favoarea unei persoane.Fratele ei s-a angajat in acel act,incheiat la notar, ca ... (vezi toată discuția)