Angel 2007 a scris:
Avem o desfacere CIM cu termen de preaviz,preavizul este suspendat-datorita CIC,iar la revenirea din CIC acesta isi continua efectele.
Eu nu cred ca incetarea cim prin acordul partilor este un caz in care se acorda preaviz. Potrivit legii, preaviz se acorda doar in cazul demisiei si in cazul concedierii. Daca am fi in situatia demisiei (sau macar cerea aceea de inceatre cu acord comun ar fi fost la inceput o cerere de demisie), atunci angajatorul are deschisa posibilitatea renuntarii la termenul de preaviz (stipulat in foavoarea sa), si poate dispune incetarea cim cand doreste (adica anterior suspendarii).
Dar, fiindca de fapt este o incetare de comun acord, la o data stabilita de parti, pe care angajatorul a acceptat-o deja, nu este vorba de preaviz (din pacate), iar aceasta perioada de timp nu se comporta ca un preaviz - nu ste susceptibila de intrerupere, suspendare, ci isi produce efectul in virtutea vointei partilor de a inceta cim la acea data (ca si in cazul cim cu duata limitata).