avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CARTE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CARTE DE MUNCA

IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI.
DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL NU A PLATIT NICIUNUIA DINTRE NOI DARILE CATRE STAT LA SALARII-CAS,SOMAJ,ETC.
I-AM SPUS PATRONULUI CA VREAU SA PLEC IN ALTA PARTE.EL A SPUS CA NU ESTE NICI O PROBLEMA DAR CA IMI POATE DA CARTEA DE MUNCA ATUNCI CAND PLATESTE TOATE DARILE DE MAI SUS DEOARECE NU POATE PLATI PARTIAL NUMAI PENTRU MINE.
IN ULTIMA INSTANTA SUNT DE ACORD SA PLATESC PARTEA MEA DE OBLIGATII CATRE STAT NUMAI SA PLEC DEOARECE AM O OFERTA DIN ALTA PARTE PE CARE NU VREAU SA O PIERD . CUM POT FACE ACEST LUCRU ? POT SA-MI IAU CARTEA DE MUNCA SI SA PLATESC IN NUMELE LUI CE AVEA EL SA PLATEASCA LA CARTEA MEA DE MUNCA? SAU NOUL PATRON MA POATE ANGAJA ASA CU RESTANTE URMAND CA IN URMA INTELEGERII DINTRE NOI SA LE PLATEASCA EL?

MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 14 Septembrie 2010
Pentru a avea continuitate la stagiu de cotizare - care se ia in calcul la stabilirea pensiei - trebuie sa incheiati un contract de asigurare cu Casa de Pensii Judeteana.
In functie de venitul declarat in contractul de asigurare veti plati aceste contributii.
cristinaboros a scris:

Pentru Oana2008 puteti sa mergeti la Casa de asigurari la care sunteti asigurata sa va incheiati un contract individual de asigurare si sa va calculeze contributia restanta, respectiv pentru perioada octombrie-aprilie si in continuare lunar. In acest caz dumneavoastra va trebui sa achitati contrbutia calculata la salariul minim brut pe economie garantat in plata, respectiv octombrie - decembrie 6,5% raportat la 390 lei, ianuarie-aprilie 6,5% raportat la 500 lei. Dupa calculele mele un total de 206,05 lei.
Din cunostintele mele daca raporturile de munca au incetat prin demisia dumneavoastra nu puteti beneficia de somaj.
Ping-pong,

Sunt in situatia de minge de ping-pong intre ITM si firma care administra societatea la care am lucrat anterior.

Am Cartea de Munca la mine dar atunci cand incerc sa complectez perioada anterior lucrata sunt trimis intre:
- inspectoarea de la ITM , care imi cere acte de la firma care administra societatea la care am lucrat - printre acte mi-a cerut si statele de plata pe care am inteles ca nu am cum sa le duc eu, acestea continand salariile tuturor angajatilor
- cei de la firma care administra societatea care spun ca inspectoarea are toate datele si sa ma duc la ea. Oricum societatea s-a desfiintat (a fost cumparata de o alata firma) asa ca nu mai am parghii la firma care administra societatea.

Asta a fost la ultima incercare, in Decembrie 2007.
Acum trebuie sa reiau "asaltul". Voi de unde m-ati sfatui sa incep: de la inspectoare sau de la firma care administra societatea?

Multumesc mult si anticipat.
Statele de plata se depun la ITM. Ele se pastreaza in arhiva 50 de ani. Societatea va poate elibera copii de pe statele de plata din perioada lucrata.
Parerea mea este sa depuneti o sesizare la ITM prin care sa le solicitati sa va completeze carnetul de munca pentru perioada lucrata.

Ps
de care ITM apartineti? ;)
Buna ziua,

Apartin de ITM Bucuresti , astazi ma pregatesc sa merg iarasi acolo.
Din pacate societatea la care am lucrat nu mai exista, mai exista doar firma de consultanta care era reeprezentantul societatii in Romania.

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca dupa demisie Buna,
Am si eu o intrebare: legal, dupa cate zile de la inmanarea demisiei angajatorul este obligat sa elibereze cartea de munca ? (vezi toată discuția)
O noua carte de munca corinacarstoiu corinacarstoiu Care este procedura care trebuie adoptata in momentul in care solicit eliberarea unei noi carti de munca? Unde trebuie sa merg? Cui trebuie sa ma adresez? Cat ... (vezi toată discuția)
Carnet munca RAMOnaBC RAMOnaBC buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)