IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI.
DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL NU A PLATIT NICIUNUIA DINTRE NOI DARILE CATRE STAT LA SALARII-CAS,SOMAJ,ETC.
I-AM SPUS PATRONULUI CA VREAU SA PLEC IN ALTA PARTE.EL A SPUS CA NU ESTE NICI O PROBLEMA DAR CA IMI POATE DA CARTEA DE MUNCA ATUNCI CAND PLATESTE TOATE DARILE DE MAI SUS DEOARECE NU POATE PLATI PARTIAL NUMAI PENTRU MINE.
IN ULTIMA INSTANTA SUNT DE ACORD SA PLATESC PARTEA MEA DE OBLIGATII CATRE STAT NUMAI SA PLEC DEOARECE AM O OFERTA DIN ALTA PARTE PE CARE NU VREAU SA O PIERD . CUM POT FACE ACEST LUCRU ? POT SA-MI IAU CARTEA DE MUNCA SI SA PLATESC IN NUMELE LUI CE AVEA EL SA PLATEASCA LA CARTEA MEA DE MUNCA? SAU NOUL PATRON MA POATE ANGAJA ASA CU RESTANTE URMAND CA IN URMA INTELEGERII DINTRE NOI SA LE PLATEASCA EL?
Am niste nelamuriri cu privire la cartea de munca.Am lucrat la un SRL din luna aprilie 2009 pana in noiembrie 2009.Am plecat de la patron datorita unor nemultumiri .Precizez ca ii plateam din mana banii pt cartile de munca,sanatate etc pt ca asa a fost intelegerea.In ultimele 3 luni nu i-am mai platit pt ca nu ma mai platea asa cum convenisem.In noiembrie i-am zis sa-mi dea cartea de munca si a refuzat.Luna aceasta m-a contactat si mi-a zis ca trebuie sa platesc la circa financiara pt acele ultime luni neplatite sept,oct si noiembr.plus penalizari.Cartea de munca a mea se afla la el si am vazut ca in ea e scris doar luna aprile(luna cand m-am angajat) si inca o rubrica cu luna noiembrie cand cartea de munca a fost inchisa.Intrebarea mea este daca a fost platita pe toata perioada aprilie -noiembrie in conditiile in care in ea nu e trecuta fiecare luna in parte cu stampila si salariul.Si daca zice ca nu a platit pe ultimele 3 luni cum de cartea de munca a fost eliberata? Sper ca m-am facut inteleasa si astept un raspuns !Ms.anticipat!
In carnetul de munca nu se trece fiecare luna lucrata, ci doar inregistrarile cu privire la modificarea, suspendarea si incetarea c.i.m.
Pentru a vedea daca angajatorul si-a achitat toate contributiile catre stat, va puteti adresa ANAF-ului.
Carnetul de munca se poate elibera chiar daca nu susnt achitate contributiile catre stat... singurul organ care il poate retine este cel de cercetare penala.
Carnet munca
RAMOnaBC
buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)