avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CARTE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CARTE DE MUNCA

IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI.
DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL NU A PLATIT NICIUNUIA DINTRE NOI DARILE CATRE STAT LA SALARII-CAS,SOMAJ,ETC.
I-AM SPUS PATRONULUI CA VREAU SA PLEC IN ALTA PARTE.EL A SPUS CA NU ESTE NICI O PROBLEMA DAR CA IMI POATE DA CARTEA DE MUNCA ATUNCI CAND PLATESTE TOATE DARILE DE MAI SUS DEOARECE NU POATE PLATI PARTIAL NUMAI PENTRU MINE.
IN ULTIMA INSTANTA SUNT DE ACORD SA PLATESC PARTEA MEA DE OBLIGATII CATRE STAT NUMAI SA PLEC DEOARECE AM O OFERTA DIN ALTA PARTE PE CARE NU VREAU SA O PIERD . CUM POT FACE ACEST LUCRU ? POT SA-MI IAU CARTEA DE MUNCA SI SA PLATESC IN NUMELE LUI CE AVEA EL SA PLATEASCA LA CARTEA MEA DE MUNCA? SAU NOUL PATRON MA POATE ANGAJA ASA CU RESTANTE URMAND CA IN URMA INTELEGERII DINTRE NOI SA LE PLATEASCA EL?

MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 14 Septembrie 2010
Lunile cand nu veti lucra nu vor intra in calcularea vechimii in munca. Mai sunt si contributiile la sanatate, somaj...
Perioada in care nu aveti incheiat un c.i.m. nu constituie vechime in munca.
Pe perioada in care nu veti avea contract de munca nu veti avea calitatea de asigurat in sistemul de asigurari de stat. Aceasta perioada nu va putea fi luata in cansiderare la stabilirii vechimii in munca si nici la calcularea punctajului pentru pensie.
In 2005 am nascut un baietel bolnav din vina medicului ginecolog, vina recunoscuta dealtfel de dansul, am stat cu baietelul in spital 5 luni, intre timp am auzit ca firma la care lucrasem sa desfintat, cand am revenit cu baiatul din spital m-am interesat de cartea de munca, colegii spunandu-mi ca au fost duse la ITM, din 1006 de cand baietelul mi-a decedat in spital am tot batut drumurile ITM-ului si am tot facut cereri peste cereri dar nimeni nu se intereseaza, ba ca nu o gasesc, ba ca o mai cauta si la alt depozit si tot asa.
CE sa mai fac, va rog cum sa recuperez cartea de munca de la ITM sau macar pe baza copiei xerox si a contractelor sa-mi faca alta daca tot nu se sinchisesc sa o caute. X-( Va multumesc.
Puteti sesiza Inspectia Muncii (for superior ITM) cu privire la lipsa de interes manifestata vis-a-vis de situatia dvs.
In cazul in care catea dvs de munca este pierduta trebuie sa mergeti la toate locurile de munca unde ati mai lucrat si sa obtineti adeverinte, iar apoi acestea vor fi trecute in duplicat. Trebuie declarat pierdul carnetul initial. Este destul de mult de alergat, dar sa speram ca cei de la Inspectia Muncii vor reusi sa ii "preseze" pe cei de la ITM si sa va gaseasca documentul.
Ar mai fi o solutie sa va interesati si la Casa de Pensii, poate fi acolo in vederea scanarii.

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca dupa demisie Buna,
Am si eu o intrebare: legal, dupa cate zile de la inmanarea demisiei angajatorul este obligat sa elibereze cartea de munca ? (vezi toată discuția)
O noua carte de munca corinacarstoiu corinacarstoiu Care este procedura care trebuie adoptata in momentul in care solicit eliberarea unei noi carti de munca? Unde trebuie sa merg? Cui trebuie sa ma adresez? Cat ... (vezi toată discuția)
Carnet munca RAMOnaBC RAMOnaBC buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)