IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI.
DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL NU A PLATIT NICIUNUIA DINTRE NOI DARILE CATRE STAT LA SALARII-CAS,SOMAJ,ETC.
I-AM SPUS PATRONULUI CA VREAU SA PLEC IN ALTA PARTE.EL A SPUS CA NU ESTE NICI O PROBLEMA DAR CA IMI POATE DA CARTEA DE MUNCA ATUNCI CAND PLATESTE TOATE DARILE DE MAI SUS DEOARECE NU POATE PLATI PARTIAL NUMAI PENTRU MINE.
IN ULTIMA INSTANTA SUNT DE ACORD SA PLATESC PARTEA MEA DE OBLIGATII CATRE STAT NUMAI SA PLEC DEOARECE AM O OFERTA DIN ALTA PARTE PE CARE NU VREAU SA O PIERD . CUM POT FACE ACEST LUCRU ? POT SA-MI IAU CARTEA DE MUNCA SI SA PLATESC IN NUMELE LUI CE AVEA EL SA PLATEASCA LA CARTEA MEA DE MUNCA? SAU NOUL PATRON MA POATE ANGAJA ASA CU RESTANTE URMAND CA IN URMA INTELEGERII DINTRE NOI SA LE PLATEASCA EL?
Firmele pe unde am lucrat sau desfintat ca mpam interesat si de acest aspect. De la Casa de Pensii am scos un desfasurator dar doar din 2002sau 2003 mi-au spus ca de atunci au ei actualizat in calculator si iar nu ma ajuta foarte mult si tot cei de la CAsa de pensii spun ca ITM-ul trebuie sa ma aiba in baza de date cum nu ma gaseste sau nu poate sa hotarasca ce facem, care este procedeul ? Am copie xerox pana la firma de unde am intrat atunci in 2005 in prenatal, iar acum contractul de munca facut din 2006 decembrie la firma unde lucrez.
Nu mai stiu unde si ce sa mai fac.
Depuneti la ITM o cerere prin care solicitati eliberarea unor copii de pe c.i.m. avute cu firmele la care ati lucrat, precum si de pe decizia de incetare a c.i.m. Atasati la cerere si o copie de pe carnetul de munca poate asa le este mai usor sa identifice inspectorii la care au fost arondate firmele la care ati lucrat.
in primul rand, buna seara.am si eu o nelamurire in privinta unei mentiuni trecute in cartea de munca fara acordul sau instiintarea mea.mi s-a incheiat carnetul de munca cu mentiunea "solicita pensie anticipat"....uitandu-ma la pagina din cartea de munca privind rectificarile facute am descoperit ca ultimul angajator si-a luat libertatea de a imi scrie ca se anuleaza in intregime specialitatea de tricotor,pe care o pot atesta printr-un document.mentionez de asemenea ca domeniul in care am lucrat ultima oara era textil, dar cu toate astea am lucrat ca muncitor necalificat.intrebarea mea este daca avea dreptul sa imi scrie pe carte ca mi se anuleaza in intregime pagina cu specialitatea de tricotor. va multumesc anticipat.
Nu ati solicitat dvs sa iesiti la pensie? Nu ati facut cerere in acest sens, sigur?
Referitor la meseria care va e trecuta in cartea de munca ea trebuie sa corespunda cu ceea ce a fost scris in contractul individual pe care l-ati semnat la angajare si cu eventualele acte aditionale la contractul acela prin care vi s-ar fi schimbat incadrarea.
Cand ati semnat contractul, ce scria pe el? muncitor necalificat sau tricotor?
Daca a anulat o paginaintreaga de insemnari, cum ziceti, poate a facut niste corecturi la acele inregistari.
De ce nu mergeti sa va lamureasca chiar cine a facut inregistrarile, puteti intreba si poate aflati ce s-a intamplat.
Înscrierile eronate sau efectuate fără respectarea prevederilor legale vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate, în baza actelor oficiale care atesta alte situaţii decît cele înscrise, rectificările certificindu-se în carnetul de munca.
Carnet munca
RAMOnaBC
buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)