avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat care vrea sa plece cu art.65 (1)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat care vrea sa plece cu art.65 (1)

Buna ziua,
Am un caz si va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez:
Se desfiinteaza un post. Angajatul a semnat informarea de preaviz, va primi suma compensatorie, dar nu doreste sa stea in preavizul acordat de 20 de zile lucratoare; vrea sa-si duca dosarul la ANOFM mai repede.
Pe angajator nu il deranjeaza acest lucru (avand in vedere ca nu mai trebuie sa-l plateasca in preaviz).
Se poate renunta la preaviz in acest caz de comun acord? Si daca da, cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:03, 21 Octombrie 2009
In acest caz, adcia acela ca nu se mai suporta reciproc :fight:, va propun ca in preavizul pe care il veti da salariatului sa stipulati ca salariatul nu are obligatia de a se prezenta cele 4 ore/zi la lucru, urmand ca drepturile salariale sa nu fie afectate (adica il veti plati 8 ore/zi, cas i cum ar fi la lucru, timp de 20 zile lucratoare)

Asa, ii impacati pe toti si nici nu se mai iau de par!
Cred ca nu se mai suporta unul pe altul

Atunci tineti-l primele 10 zile din preaviz cu program intreg, iar urmatoarele 10 zile lasati-l liber.
Da, e o solutie :D
Angajatul a semnat informarea de preaviz, va primi suma compensatorie, dar nu doreste sa stea in preavizul acordat de 20 de zile lucratoare; vrea sa-si duca dosarul la ANOFM mai repede.

Chiar daca se intelege cu angajatorul si nu va mai lucra in perioada preavizului, cim nu poate inceta decat dupa expirarea perioadei de preaviz, deci nu va putea duce mai devreme dosarul la somaj.
Din Codul muncii:
Art. 38. - Salariatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la drepturile recunoscute de lege salariatilor sau limitarea acestor drepturi este lovita de nulitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic ismi3ismi ismi3ismi Acum sunt in CIC ,iar pe 16 sept 1009 copilul implineste 2 ani si CIC se termina.Angajatorul a desfiintat postul meu,din cauza restrangerii de ... (vezi toată discuția)
Lamuriri in legatura cu somajul liliana_78 liliana_78 Buna ziua,revin la problema mea-pe data de 20noiembrie 2012 fata cea mica face 2ani si ar trebui sa ma intorc la munca pe 21(sunt angaj.la ei din 1998 cu ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva melcsy melcsy buna ziua. este obligatoriu la co colectiva preavizul de 20 zile lucratoare??? dar daca partile de comun acord convin la renuntarea lui? angajtul semneaza o ... (vezi toată discuția)