avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

buna ziua.
este obligatoriu la co colectiva preavizul de 20 zile lucratoare???
dar daca partile de comun acord convin la renuntarea lui? angajtul semneaza o hartie ca renunta la dreptul de preaviz. este legal?
Cel mai recent răspuns: melcsy , utilizator 12:53, 16 Februarie 2010
daca angajatul isi exprima consimtamantul in scris ca renunta la dreptul acesta este total legal sau nu?
Orice renuntare la un drept legal este lovita de nulitate. Salariatii au dreptul la perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare. Angajatorului nu ii este interzis sa renunte la efectuarea de catre salariat a preavizului dar are obligatia de a platii contravaloarea acestor zile ca ca si cand salariatul l-a efectuat. Incetarea CIM poate fi dispusa dupa scurgerea acestei perioade.
ART. 38 Codul Muncii
Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.

e nula conventia
... numai angajatorul poate renunta ca salariatul sa fie prezent in perioada de preaviz la munca cu plata salariului intreg!!!
atunci zice-mi si mie daca angajatorul n-are de unde sa plateasca zilele respective, chari n-are unde, atunci ce sa faca?
atunci sa trimita acasa cu acordul partilor? :-( asa nici de somaj nu poata sa beneficieze angajatii.

nu exista nici o reglemnatre legala pentru acest caz?

Alte discuții în legătură

Incetare cim dupa cic fara preaviz irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa-mi spuneti daca pot inceta CIM unui angajat in prima zi de activitate dupa CIC, prin desfiintarea postului, fara ca angajatul sa ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala magdalenapaun magdalenapaun un salariat revine din concediu ingrijire copil, angajatorul decide desfiintarea postului acestuia si concedierea acestuia conform art.65 alin.1. la revenire ... (vezi toată discuția)
Angajat care vrea sa plece cu art.65 (1) rocriss rocriss Buna ziua, Am un caz si va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez: Se desfiinteaza un post. Angajatul a semnat informarea de preaviz, va primi suma ... (vezi toată discuția)