avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

buna ziua.
este obligatoriu la co colectiva preavizul de 20 zile lucratoare???
dar daca partile de comun acord convin la renuntarea lui? angajtul semneaza o hartie ca renunta la dreptul de preaviz. este legal?
Cel mai recent răspuns: melcsy , utilizator 12:53, 16 Februarie 2010
.... sa faceti cerere de c.o. fara plata desi art.38 :))
Noi v-am spus care sunt prevederile legale...Solutii concrete se gasesc ...la cazul concret.Apelati la un avocat.Totul are o rezolvare.:D
In acest conext plata drepturilor salariale este o problema delicata dar in responsabilitatea angajatorului (un imprumut, o vanzare de active, faliment, etc.). Si pe langa preaviz trebuie sa plateasca si un salariu compensatoriu fiecarui salariat concediat conform CCMN.
stiu ca totul are rezolvard, dar am vrezut ca noi intre oameni ne putem ajuta uneori si fara bani....dar nimeni nu face nici un pas inainte fara sa ceara recompensa:-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim dupa cic fara preaviz irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa-mi spuneti daca pot inceta CIM unui angajat in prima zi de activitate dupa CIC, prin desfiintarea postului, fara ca angajatul sa ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala magdalenapaun magdalenapaun un salariat revine din concediu ingrijire copil, angajatorul decide desfiintarea postului acestuia si concedierea acestuia conform art.65 alin.1. la revenire ... (vezi toată discuția)
Angajat care vrea sa plece cu art.65 (1) rocriss rocriss Buna ziua, Am un caz si va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez: Se desfiinteaza un post. Angajatul a semnat informarea de preaviz, va primi suma ... (vezi toată discuția)