avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția s-a mutat cu copilul la mama ei, după care a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția s-a mutat cu copilul la mama ei, după care a plecat la muncă în Italia. Cum mă ajută legea în acest caz?

Soția mea fără cearta fără vre-un semn motivat de vreo discuție în prealabil, ia copilul in varsta de 8 ani jumatate sub motivul că se duce la soacra mea adică mama ei cu cel mic in vacanta,Eu fiind la serviciu ia copilul meu de la scoala la care învață îl transfera la soacra mea care locuiește în Moldova respectiv lângă Piatra neamt,fără ca eu să stiu sau sa dau vreo semnătură pt asta.,Si in timp ce ii sunăm sa vad cand vine imi zice ca o sa primesc actele de divort(mentionez ca intre noi doi nu a fost nici măcar vreodata pusă problema divortului)Si imi invoca motive ca lipsa de atenție sau ma rog chestii minore,explic lipsa atenției sa înțelegeți noi ne creștea copilul singuri cand ea lucra si eu eram liber stăteam cu el îl luăm de la scoala făceam temele cu el tot ce trebuie sa faca un părinte.mentionez ca nu consum alcol nu o băteam nici măcar certuri nu erau decât rar de tot.Dupa șaisprezece ani de căsnicie cu un copil de 8 ani jumate ea face ce am mentionat mai sus si dupa ce lasă copilul la soacra pleaca in Italia la munca.Care este legea in statul roman in acest caz
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel dorneanu , utilizator 21:19, 28 Februarie 2018
Din informații ulterioare am aflat ca de fapt nu este plecată sa muncească cu contract in Italia iar adevarul este ca este plecată la un bărbat,acest bărbat locuia în comuna Garcina langaPiatra Neamt de unde este si fosta mea sotie,acesta mentionat mai sus este plecat la munca in italia nu a mai venit de multi ani in tara aproximativ 5 ani,a fost casatorit de 2 ori si a divortat deoarece isi bătea soțiile. Eu nu am batut o ,Nu am jignit o si ea a procedat astfel nu se poate numi mama sau sotie aceasta mizerie de om.Sfatuiata probabil si de concubinul ei după ce ma lăsat cu datorii pe un card de cumpărături de 45 milioane aceasta inventează privesc împotriva mea de divorț isi pune avocat ,Lasă copilul la maica sa si se arunca in bratele amantului care o asteapta in Italia.in toată această poveste tristă pe care v o impartasescvreau sa ma ajutati cu sfaturi cum sa imi câștig copilul care este lumina ochilor Mai,Dacă legea este de partea mea si dacă pot obține copilul in instanta pt ca doresc sa l cresc sa l aduc sa i ofer toată dragostea mea si atentia indiferent ce a facut mama lui consider ca copilul meu nu trebuie sa sufere l-am iubit din prima zi cand a venit pe lume si l voi iubi etern.
As dori sa-mi raspunda un avocat la următoarele întrebări.Fata de cele relatate mai sus soția a plecat cu copilul mutat de la scoala fără acordul meu,A lăsat copilul la mama ei si a plecat la amantul ei in Italia intentandu-mi mie divorț ca asa si pe dincolo numai minciuni,(procesul de divorț nu a început inca)Ea poartă numele meu si traieste cu ala in italia,intrebarea mea este urmatoarea:Ce acțiune pot face eu in momentul de față în instanța chiar dacă ea a băgat divorț pt ca eu ar trebui so acuz pe ea,Si mai este un lucru ft grav mie mi a spus că o să scoată copilul din țară fără acordul meu(ceea ce stiu ca nu o sa poatadar vreau pe cale legală sa stiu ce trebuie facut.
Intai va luati copilul, vi s-a spus, vad ca nu are ecou. Apoi mergeti la un avocat sau mai multi sa stati putintel de vorba.
Nu va luati copilul stand pe internet.
A trecut o saptamana de cand intrebati, ce ati facut, de cate ori ati fost acolo? Era vacanta intersemestriala, atunci puteati muta copilul usor.
Lasati razboiul cu mama copilului, concentrati-va pe dv. si pe copil. Daca aveti deja actciune de divort, faceti demersurile in acel dosar sau faceti o ordonanta, nu stiu, depinde de situatia de fapt.
Daca mai stati sa intrebati aici diverse, o sa ajungeti la un prim termen si apoi la finalul dosarului si copilul va ramane acolo, la scoala unde e. Pentru binele copilului, mergeti sa vedeti ce face si unde e.
Este la mama soției vorbesc de 2 ori pe zi cu el dar nu vreau sa fac circ sau scandal si sa l traumatizez vreau sa l iau pe cale legală,in acea vacanta a fost copilul mutat acolo si înscris sa termine semestrul.fara circ si scandal vreau sa iau copilul si vreau sa stiu legal cum?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal puteti sa il luati acum fara circ si scandal cum va spune toata lumea de cand ati inceput sa postati.
Mai lasati-l mult timp acolo si va termina nu numai semestrul ci si liceul pentru ca nu o sa mai puteti sa il luati.
Daca va duceti in acest moment sa va luati copilul, sotia nu este acolo langa el, aveti legal dreptul sa il luati si o veti putea face fara circul de care va temeti.
Daca il mai lasati acolo mult o sa aveti parte de un adevarat foc de artificii si in plus, se va obisnui tot mai mult si copilul si va deveni o adevarata trauma sa se desparta de colegii lui si de tot ce i-a devenit familiar.
Fiecare zi in care va lasati copilul acolo este una in care pierdeti teren si in care va indreptati exact spre ce ziceti ca va doriti sa evitati, adica spre circ, scandal,probleme si traume emotionale pentru copil.
De la prima postare, daca mergeati dupa copil acum era langa dumneavoastra acasa, in liniste si pace.

Alte discuții în legătură

Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)
Copii retinuti de bunica si tata nicoletab3 nicoletab3 Buna seara! Fostul meu sot sa stabilit in alta tara din UE , dar a venit in tara si a introdus divortul . In momentul cand a venit , el a lasat o deltaratie ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)