avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția s-a mutat cu copilul la mama ei, după care a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția s-a mutat cu copilul la mama ei, după care a plecat la muncă în Italia. Cum mă ajută legea în acest caz?

Soția mea fără cearta fără vre-un semn motivat de vreo discuție în prealabil, ia copilul in varsta de 8 ani jumatate sub motivul că se duce la soacra mea adică mama ei cu cel mic in vacanta,Eu fiind la serviciu ia copilul meu de la scoala la care învață îl transfera la soacra mea care locuiește în Moldova respectiv lângă Piatra neamt,fără ca eu să stiu sau sa dau vreo semnătură pt asta.,Si in timp ce ii sunăm sa vad cand vine imi zice ca o sa primesc actele de divort(mentionez ca intre noi doi nu a fost nici măcar vreodata pusă problema divortului)Si imi invoca motive ca lipsa de atenție sau ma rog chestii minore,explic lipsa atenției sa înțelegeți noi ne creștea copilul singuri cand ea lucra si eu eram liber stăteam cu el îl luăm de la scoala făceam temele cu el tot ce trebuie sa faca un părinte.mentionez ca nu consum alcol nu o băteam nici măcar certuri nu erau decât rar de tot.Dupa șaisprezece ani de căsnicie cu un copil de 8 ani jumate ea face ce am mentionat mai sus si dupa ce lasă copilul la soacra pleaca in Italia la munca.Care este legea in statul roman in acest caz
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel dorneanu , utilizator 21:19, 28 Februarie 2018
Ce vreti sa spuneti cu "va suplini acordul meu"si l poate lua in Italia cunosc cazuri cand s-au despărțit de ft multi ani si copilul nu poate părăsi țara natală fără acordul tatălui printr-un act notariat,vreti sa spuneti ca ea poate bine mersi sa scoată copilul din țară fără acordul meu?
Da, va poate suplini acordul in instanta. Mai ales daca se stabileste ca domiciliul sa fie la ea, respectiv la bunica.
Deci daca stateati linistit bazandu-va pe faptul ca o aveti la mana cu iesirea din tara a copilului...... mai ganditi-va din nou. In momentul de fata singurul avantaj pe care il aveti este ca nu ati divortat si ca va puteti lua linistit copilul acasa pentru ca puteti lua dosarul de la scoala.
Vi se repeta de la inceputul discutiei, daca nu va luati zilele acestea copilul acasa il pierdeti.
Tatii nu au decat pe hartie drepturi in Romania.
In plus, cum demonstrati in fata instantei ca va pasa de copil si ca vi s-ar distruge relatia daca mama l-ar lua cu ea in Italia in conditiile in care de cand a plecat cu el nu l-ati vizitat nici macar o singura data sau nu l-ati luat inapoi cand ati avut ocazia?
Normal ca dintre doi parinti, unul care doar verbal spune ca il vrea dar nu intreprinde nimic si altul care se zbate sa il aduca langa el in tara in care a plecat ( mama) judecatorul va alege ultima varianta.
Sa va mai intreb ceva, vorbiti la 2 zile cu copilul insa credeti ca este suficient?
Ce mananca, cu ce se imbraca, bunica aia cum se descurca financiar sa il creasca?
Luat de mama sau nu tot copilul dumneavoastra este, om si el si nu se hraneste cu aer.



Vb cu el de 2 ori pe zi cel puțin la telefon,apoi mi sa cerut cu insistență sa nu vin acolo de către sotie si familia acestuia,(unul din motivele pt care încă nu am fost sa l vad fizic inca),apoi cel mai important lucru care ma ținut e ca eu lucrez si cum v-am relatat mai sus eu locuiam singur cu soția și copilul si ne făceam programul in asa fel incat sa fie unul din noi cu copilul cel puțin cand celălalt lucra,in momentul de față dacă iau copilul trebuie sa i asigur o bona cu care sa stea cand eu lucrez,acesta este principalul motiv si pe asta ea cere custodia copilului unui singur părinte.
Si va mai pot spune ceva chiar dacă tatii au numai pe hârtie dreptul chiar dacă în 99 la sută mamele obtin copilul in fata țărilor si sunt de acord cu ce declarați eu stiu si simt si cred ca copilul meu va creste cu mine,Nu o spun de dragul de a o spune asta cred cu tărie din suflet.Si asa va fi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)
Copii retinuti de bunica si tata nicoletab3 nicoletab3 Buna seara! Fostul meu sot sa stabilit in alta tara din UE , dar a venit in tara si a introdus divortul . In momentul cand a venit , el a lasat o deltaratie ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)