avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția s-a mutat cu copilul la mama ei, după care a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția s-a mutat cu copilul la mama ei, după care a plecat la muncă în Italia. Cum mă ajută legea în acest caz?

Soția mea fără cearta fără vre-un semn motivat de vreo discuție în prealabil, ia copilul in varsta de 8 ani jumatate sub motivul că se duce la soacra mea adică mama ei cu cel mic in vacanta,Eu fiind la serviciu ia copilul meu de la scoala la care învață îl transfera la soacra mea care locuiește în Moldova respectiv lângă Piatra neamt,fără ca eu să stiu sau sa dau vreo semnătură pt asta.,Si in timp ce ii sunăm sa vad cand vine imi zice ca o sa primesc actele de divort(mentionez ca intre noi doi nu a fost nici măcar vreodata pusă problema divortului)Si imi invoca motive ca lipsa de atenție sau ma rog chestii minore,explic lipsa atenției sa înțelegeți noi ne creștea copilul singuri cand ea lucra si eu eram liber stăteam cu el îl luăm de la scoala făceam temele cu el tot ce trebuie sa faca un părinte.mentionez ca nu consum alcol nu o băteam nici măcar certuri nu erau decât rar de tot.Dupa șaisprezece ani de căsnicie cu un copil de 8 ani jumate ea face ce am mentionat mai sus si dupa ce lasă copilul la soacra pleaca in Italia la munca.Care este legea in statul roman in acest caz
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel dorneanu , utilizator 21:19, 28 Februarie 2018
Daca nu il abandonati atunci mergeti sa il luati acasa maine.
Este o cruzime sa il lasati sa se obisnuiasca acolo doar ca sa incercati sa il mutati din nou.
Toata lumea va spune ca cel mai bine e sa mergeti la copil si totusi nu o faceti.
In acest moment din cauza lipsei dumneavoastra copilul e traumatizat. Ca sotia a gresit, treaba ei. Ca dumneavoastra nu faceti nimic sa indreptati situatia e strict responsabilitatea si greseala dumneavoastra.
Nu aveti nevoie de acordul sotiei sa mergeti sa mutati scoala copilului si sa va luati fiul acasa la scoala la care a fost pana mai ieri.
Daca il iubiti il luati acasa . Nu va pasa il lasati acolo, simplu.
Acum aveti toate sansele sa va castigati in instanta copilul si domiciliul, peste 6 luni aproape niciuna.

Am sa fac asta vad ca eu gresc se pare ,si indiferent ce se va întâmpla voi
Merge sa mi iau copilul
Poate vor chema poliția nu stiu ce se va intamplat,poate si avocatul ei foloseste orice tertip pt a o ajuta sa scoată copilul din țară.in cererea de divorț cere asa:exercitarea autorității părintești de către un singur parinte:1)Dacă există motive întemeiate,având în vedere interesul superior al copilului,instanța hotărăște ca autoritatea părintească sa fie exercitată numai de către unul din părinți.2)celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului precum si dreptul de a consimți la adoptivă acestuia.In dovedire:proba cu inscrisuri;proba cu ancheta sociala;proba cu interogatoriu paratului;proba testimoniala,sens în care sa fie studiată martora ....(mama ei care locuiește la sute km de locul unde am stat eu cu soția și care imi zice telefonic ca ce treaba are ea ca martor).
Ea a mutat domiciliul copilului si scoala fără acordul meu acolo.
Intrebarea e poate scoate copilul din România fără acordul meu fata de cele relatate mai sus in cererea de divort?
Cine sa cheme politia?
Mergeti si va luati copilul de la scoala. Ii luati dosarul, puneti copilul in masina si ati plecat.
E copilul dumneavoastra, daca nu sunteti lasat sa il luati chemati dumneavoastra politia.
Nu mergeti sa il luati de acasa, il luati de la scoala si apoi informati bunica sa stie biata femeie de ce nu i se mai intoarce nepotul acasa.
Apoi mergeti la scoala din cartier sa il reinscrieti si notificati sa nu mai acorde transferul fara acordul dumneavoastra.
Iar luni la prima ora lasati avocatul sotiei ci angajati dumneavoastra unul si mergeti si depuneti actiune pentru divort si ordonanta pentru stabilire domiciliu minor la dumneavoastra si cu asta basta.

Am recitit, sa inteleg ca fosta sotie a depus deja cerere de divort?
Daca da, cereti doar prin ordonanta domiciliul copilului la dumneavoastra.
Nu prea aveti cum sa nu obtineti autoritate parinteasca comuna insa chiar si asa va poate suplini acordul in instanta sa mute copilul in Italia.
Daca nu mergeti zilele acestea sa aduceti copilul langa dumneavoastra opinia mea e ca il veti pierde. Va obtine minorul, apoi va suplini acordul dumneavoastra ca sa il ia in Italia iar de acolo..... probabil nu o sa mai auziti de el.......
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)
Copii retinuti de bunica si tata nicoletab3 nicoletab3 Buna seara! Fostul meu sot sa stabilit in alta tara din UE , dar a venit in tara si a introdus divortul . In momentul cand a venit , el a lasat o deltaratie ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)