avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza topografica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza topografica

Buna ziua,
Am un proces de sase ani pe fond funciar. Pe scurt, imi lipsesc 124 mp de intravilan. Cheia problemei este o cale de acces aflata in capul parcelei si care permitea accesul la proprietatea vecinului. Aceasta c
ale de acces, DS trecut in actele primariei, in registrul de inventar are cotele 2x18 metri. La fata locului are 5.42x11,45 metri aproximativ. Expertul spune ca este o eroare, desi in documentele primariei drumul are aceste cote. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Anatol2017 , utilizator 09:09, 17 Mai 2018
Maine il discutam si vom formula obiectiuni. Vor fi cred identice cu cele precedente. Problema e ca toti cei cinci experti nu au reusit sa identifice suprafata lipsa. Ultimii doi au primit sarcina sa trateze situatia acelui drum satesc care este cheia problemei. Daca arat datele orcarui om care are cat de cat habar despre acest gen de probleme, imi poate spune imediat unde este terenul meu lipsa. Doar expertii nu vad asta. Situatia este absurda! Am cam ajuns la capatul rabdarii! Am cautat astazi detalii despre experti si daca ei pot raspunde in cazul in care fac erori care pot fi dovedite. Am inteles ca il pot reclama la Biroul Central de Expertize Judiciare.
Puteti sesiza BCETJ din cadrul MJ. Este dreptul dvs., dar este bine sa aveti documente certe care va sustin punctul de vedere.
De vazut vede oricine si poate scrie ce vede - in cazul dvs. neconcordanta din teren (pentru care face masuratori) cu documentul existent la primarie. Daca nu i se prezinta documente certe care sa le aiba in vedere (ma refer la evolutia in timp a situatiei drumului satesc ?!), nu vad care expert va spune de ce situatia din teren nu corespunde cu cea de la primarie.
Dupa parerea mea, numai instanta poate decide care este masuratoarea corecta. Ar trebui sa existe documente suplimentare la dosarul cauzei legate de evolutia in timp a existentei drumului respectiv, nu doar o mentiune/ masuratoare finala, existenta in prezent in registrul agricol de la primarie. Secretarul primariei si functionarul de la registrul agricol, daca sunt de mai multa vreme pe post, ar putea furniza astfel de informatii si chiar documente, posibil existente in arhiva primariei, plecand de la improprietariri anterioare, in zona.
Documentele primariei spun ca acolo este un drum de 2x18 metri, domeniul public. La fata locului sunt porti metalice de 5,47 metri, lungimea este de 11.45 metri. Expertul spune ca documentele primariei sunt eronate. Drumui este in registrul de inventar al counei alaturi de alte drumuri. Cotele sunt cele de mai sus. Ce ar mai fi de spus? Primaria stie dupa ce eu le-am spus situatia. Au spus ca va fi trecut in domeniul privat. Nu ma deranjeaza, dar sa se tina cont de cotele din documente. Aici e o mare problema. Expertii nu considera corecte acele cote.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In raaportul de expertiza, expertii vor mentiona la concluzii de ce considera incorecte cotele si vor preciza care sunt cotele corecte.
Daca primaria va spune ceva care va sustine punctul de vedere, sa o faca in scris, iar documentul sa-l atasati la dosarul cauzei. Personal, nu cred ca este asa de simplu, fiind vorba de diferente mari de teren, diferente care trebuie sa provina de undeva. Primaria poate sti ceva in acest sens.
Puteti solicita instantei, sa aprobe ca primaria sa-si expuna punctul de vedere si sa prezinte documente in acest sens.
Avocatul nu este de acord cu raportul. Ma judec din 2012. Este al cincilea expert. Este al doilea caruia i se cere sa trateze situatia acestui drum. Cate expertize sa mai aprobe judecatorii?

Alte discuții în legătură

Plangere penala expert topo Anatol2017 Anatol2017 Am depus plangere penala pentru marturie mincinoasa contra unui expert topo. Au fost concluziile raportului de expertiza pe care le-am catalogat drept ... (vezi toată discuția)
Fond funciar remus1970. remus1970. un teren din domeniul public(Drum secundar) a intrat in circuitul civil în urmă cu mai multi ani(Titlu proprietate, act schimb şi vinzare cumpărare) Doresc ... (vezi toată discuția)
Expertize topografice Anatol2017 Anatol2017 Buna ziua, Am un proces de sase ani pe fond funciar. Pe scurt, imi lipsesc 124 mp de intravilan. Cheia problemei este o cale de acces aflata in capul parcelei ... (vezi toată discuția)