avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de ajutor!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de ajutor!

mama mea impreuna cu fratele ie sunt mostenitori bunicului,acesta decedand in martie.mama este bolnava psihic, dar fara acte,refuza sa faca succesiunea,ea sta pe strazi,prin scari de bloc si nu vrea sa stea macar in casa bunicului,nici atat sa faca succesiunea si apoi sa vanda sa-si ia o casa(casa bunicului e batraneasca ,cam derapanata,insa mai bine decat pe strazi).nu stiu ce pot face eu ca s-o ajut,ea nu putand lua decizii,mai ales ca nu are acte(buletin)si nici nu a fost internata,ca fara acte nu se poate,nici pensie traind din pomeni.practic eu cu sora mea nu stim cum sa facem s-o internam,sa-si revina sa nu mai stea pe drumuri.
Cel mai recent răspuns: simonetta_teo , utilizator 19:40, 28 Octombrie 2009
Problema este in felul urmator:mama are discernamant.Ma refer,isi poate purta de grija.Dar este paranoica,mania persecutiei,posibil si schizofrenie.Mama a ajuns in stadiul asta din cauza problemelor.Este dificil s-o internam dat fiind ca nu are acte si nici nu stim unde este(neavand casa innopteaza prin diferita locuri ca manastiri,spitale,gara de nord,scari de bloc etc.)Cat despre punerea sub interdictie este foarte dificil.Cu internarea,iarasi dificil.
Unchiul exact asta vrea sa faca:succesiunea prin intermediul instantei.
Daca noi intentam un proces de punere sub interdictie..procesul s-ar lungi.
Stiu,e cam complicat:(
in acest caz , va trebui sa solicitati la politie eliberarea unei noi carti de identitate a mamei dvs .
ulterior puteti mandata un avocat care sa o reprezinte pe mama dvs in fata instantei .
nu este nevoie sa se prezinte personal la termene .
atentie la termenul de optiune succesorala, care curge de la data decesului defunctului .
acest termen este de 6 luni .
astfel incat mama dvs trebuie sa mearga la notar si sa faca acceptarea succesiunii .
trebuie sa o gasiti si sa o lamuriti ca etse in avantajul dansei sa accepte succsesiunea.

din cele spuse de dvs., tind sa cred ca din pacate mama dvs nu prea are discernamant, dar este o problema familiala si procedati cum doriti .
dar ea nu accepta sub nici o forma sfaturi siajutor. Noi ca copii nu ne putem prezenta in locul ei,insa ce putem face ca unchiul sa nu beneficieze el si de partea ei?
Nu avem cum sa solicitam la politie o noua carte de indentitate pt.ea.In primul rand ca nu stim unde s-o gasim si in al doilea rand,cum zice si sora mea,refuza orice fel de ajutor.Termenul pot spune ca a trecut,avand in vedere ca bunicul a murit in martie.Iar sa vorbim cu ea ca sa inteleaga si sa i-a masuri...n-as putea zice ca se poate.Are o incapatanare nebuneasca de a se victimiza,cerand ajutor dar in acelasi timp refuzandu-l.
spuneti-ne ce putem face in cazul asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dementa mariw mariw Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)
Cerere de punere sub interdictie ni_leta ni_leta Buna seara Am o bunica de 99 ani. Mama mea, care o ingrijeste, a depus cerere de punere sub interdictie la Judecatorie. Intrebarile mele sunt: - cererea de ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez ca mama are probleme psihice malina_13 malina_13 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: mama are probleme psihice (cu acte) si ne face mie si tatalui meu plangeri la politie o data la 2 saptamani. Cum ... (vezi toată discuția)