avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii banesti dupa expirarea unui contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii banesti dupa expirarea unui contract de comodat

Buna ziua ,
o societate isi deschide un punct de lucru in imobilul unei persoane fizice , in baza unui contract de comodat , cu valabilitate de 1 an . Conditiile impuse in contract , se respecta de catre ambele parti , iar la sfarsitul perioadei de 1 an nicio parte nu face niciun inscris /notificare celeilalte parti . Prin urmare ,la expirarea celor 12 luni , societatea considera inchis punctul de lucru , la fel si pers fizica . Mentionez ca , punctul de lucru era necesar doar in acte , fizic acel imobil nu a fost folosit niciodata . Deci situatia imobilului a fost mereu aceeasi , atat in perioada contractului cat si dupa expirarea lui - societatea avand nevoie doar scriptic de existenta acelui punct secundar .
Dupa 4 ani de la expirarea acelui contract de comodat , proprietarul imobilului , pers fizica , revine telephonic , si are pretentii banesti pentru perioada retro de 4 ani , invocand motivul ca "' societatea NU a radiat punctul de lucru la expirarea termenului de 1 an , si considera ca firma s-a folosit in toata perioada aceasta de actul prin care figura la REG Comertului cu punctul de lucru deschis la el pe proprietate ""

Nu stiu cat am fost de coerenta in prezentare , dar va rog mult pentru un raspuns .
1.Poate emite pretentii banesti , in baza contractului de comodat ?
2 Poate emite pretentii de orice fel , pe motivul ca societatea NU a radiat pct secundar la expirarea termenului din contract si S_A FOLOSIT de beneficii chiar si dupa expirarea contractului ? Mentionez ca el nu a facut nicio notificare , in acesti 4 ani , si doar acum a telefonat pretinzand bani ( efectiv , direct) pentru ca el considera ca societatea a abuzat de un act si de beneficiul acestui act .Un beneficiu prin care firma putea sa ateste ca are in continuare acest pct secundar de lucru , deschis la aceasta persoana - in casa lui particulara .
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Klara77, utilizator
În opinia mea, după expirarea contractului ar fi trebuit să radiați punctul de lucru. Însă, așa cum s-a menționat anterior, o parte din așa zisele daune pe care le solicită domnul sunt prescrise, iar pe de altă parte, va trebui să dovedească pagubele pe care i le-ați adus. Cel mai bun prim pas pe care îl puteți face în momentul de față este să radiați acel punct de lucru

Buna seara , si va rog sa ma scuzați ca revin cu problema poate putin cam târziu . Dar , asa cum ati spus , eu trebuia sa ma asigur ca am radiat de la registru punctul de lucru . Insa , cum cineva ma întreba anterior daca s-a menționat in contract acest aspect ca si obligație a mea dupa expirarea celor 12 luni , va spun ca in contract nu se menționează nimic despre ce se întâmpla dupa cele 12 luni , perioada in care contractul este valabil . Nu am menționat nici ca se prelungește valabilitatatea contractului dupa expirarea celor 12 luni , nici nimic altceva . Pur si simplu am scris si semnat ca " prezentul contract este valabil 12 luni începând cu data ..."
Domnul care imi cere acum socoteala , a vrut de fapt , inițial bani , crezând ca ma sperie ca " am făcut o infracțiune si ma va da pe mâna poliției " daca nu merg la fata locului sa " discutam " Dar , știindu-ma nevinovata , nu am dat curs " invitatiei " .
Acum , s-a răzgândit , si imi cere sa dau in judecată Registru Comerțului , spunând ca si el ma da pe mine . Motiv ?! ptr ca nu am radiat punctul de lucru ,dupa cele 12 luni , si prin urmare eu m-am folosit ( doar de hârtii ) de contractul semnat de noi cu valabilitatea oricum expirata ( deci nu văd unde puteam sa folosesc acel contract ) sau m-am folosit de certificatul de la registru din care reiesea ca punctul de lucru apărea in continuare deschis la locația domnului . O îmbârligătura , o neatenție de-a mea , si un motiv sa ma agaseze si amenințe ptr el Nu stiu ce sa va mai întreb , sincer , daca s-a inteles situația mea si credeti ca ma puteti sfătui cum sa răspund amenințărilor domnului respectiv , cu poliția ( deci nu cu avocați , el ma da pe mâna polițiștilor ca am folosit actul si numele lui ........?!?! peste tot ca sa obțin avantaje ca si societate )
Andreea Simon a scris:

În opinia mea, după expirarea contractului ar fi trebuit să radiați punctul de lucru. Însă, așa cum s-a menționat anterior, o parte din așa zisele daune pe care le solicită domnul sunt prescrise, iar pe de altă parte, va trebui să dovedească pagubele pe care i le-ați adus. Cel mai bun prim pas pe care îl puteți face în momentul de față este să radiați acel punct de lucru

Buna seara , si va rog sa ma scuzați ca revin cu problema poate putin cam târziu . Dar , asa cum ati spus , eu trebuia sa ma asigur ca am radiat de la registru punctul de lucru . Insa , cum cineva ma întreba anterior daca s-a menționat in contract acest aspect ca si obligație a mea dupa expirarea celor 12 luni , va spun ca in contract nu se menționează nimic despre ce se întâmpla dupa cele 12 luni , perioada in care contractul este valabil . Nu am menționat nici ca se prelungește valabilitatatea contractului dupa expirarea celor 12 luni , nici nimic altceva . Pur si simplu am scris si semnat ca " prezentul contract este valabil 12 luni începând cu data ..."
Domnul care imi cere acum socoteala , a vrut de fapt , inițial bani , crezând ca ma sperie ca " am făcut o infracțiune si ma va da pe mâna poliției " daca nu merg la fata locului sa " discutam " Dar , știindu-ma nevinovata , nu am dat curs " invitatiei " .
Acum , s-a răzgândit , si imi cere sa dau in judecată Registru Comerțului , spunând ca si el ma da pe mine . Motiv ?! ptr ca nu am radiat punctul de lucru ,dupa cele 12 luni , si prin urmare eu m-am folosit ( doar de hârtii ) de contractul semnat de noi cu valabilitatea oricum expirata ( deci nu văd unde puteam sa folosesc acel contract ) sau m-am folosit de certificatul de la registru din care reiesea ca punctul de lucru apărea in continuare deschis la locația domnului . O îmbârligătura , o neatenție de-a mea , si un motiv sa ma agaseze si amenințe ptr el Nu stiu ce sa va mai întreb , sincer , daca s-a inteles situația mea si credeti ca ma puteti sfătui cum sa răspund amenințărilor domnului respectiv , cu poliția ( deci nu cu avocați , el ma da pe mâna polițiștilor ca am folosit actul si numele lui ........?!?! peste tot ca sa obțin avantaje ca si societate )
Andreea Simon a scris:

Sfatul meu rămâne același. Mergeți la registrul comerțului și radiați acel punct de lucru, cât mai repede. Cu așa zisele amenințări ale domnului eu zic să nu le luați deocamdată în seamă, dacă va face ceva atunci veți vedea care pot fi pașii de urmat. Nu ați comis nicio infracțiune, așa că la poliție domnul poate să tot meargă... probabil îl vor trimite acasă. În cel mai rău caz se poate vorbi de un litigiu civil, unde evident, domnul va trebui să facă dovada daunelor pe care i le-ați cauzat.
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
Andreea Simon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire valabilitate sediu secundar elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Societatea la care lucrez are deschis un punct de lucru inregistrat la Registrul Comertului. Contractul de inchiriere a expirat si a fost semnat ... (vezi toată discuția)
Mandat administrator, radiere punct de lucru/deschidere punct de lucru nou, prelungire sediu social lavynyaa lavynyaa Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati!! Sunt angajata la o societate comerciala, am descoperit in dosarele de \"corporate\" ale firmei diverse probleme ... (vezi toată discuția)
Declarare sediu secundar anaf otto2007 otto2007 Buna ziua, Anul trecut am inregistrat un punct de lucru al IF. la Registrul Comertului. Pe declaratia de la ANAF scrie ca se declara sediul secundar in baza ... (vezi toată discuția)