Buna ziua!
Exista o lege care prescrie unde trebuiesc tinute actele (financiare si nu numai) ale unei firme sau organizatii (in acest caz este vorba de un ONG, asociatie culturala)? Sau este la decizia respectivei organizatii?
Momentan presedintele tine toate actele acasa. El spune ca ar fi la contabila care face contabilitatea asociatiei, ceea ce insa nu este adevarat. Motivul real este ca nu vrea sa vada nimeni ce se intampla cu banii. Fapt este ca documentele nu se afla la sediul organizatiei.
Prin acte si documente ma refer la: deconturi, plati (achizitii, salarii, chirie sediu, bani intrati si iesiti), contracte de munca, contracte cu parteneri/donatori/sponsori, statutul organizatiei, corespondenta, procese verbale de sedinte, etc.
Nu stiu daca am postat intrebarea mea in subforumul potrivit.
asa cum am mai precizat, atributia modificarii actelor constitutive NU poate fi delegata de Adunarea Generala nimanui, nici macar Consiliului Director, cu atat mai putin Presedintelui
Deci o eventuala hotarare AG cu asemenea continut este ilegala si trebuie anulata in instanta
Presedintele a fost incredintat in sensul ca face modificarile care le considera necesare si le prezinta spre aprobare in forma noua primariei (?, respectiv unde trebuie prezentat, unde a fost inscris acum 30 de ani asociatia, tribunal?).
Nu gasesc mentiunea respectiva. (In acest thread?)
Deci cine poate modifica actele constitutive? Doar adunarea generala insasi? Si atunci (cum mi s-ar parea mie normal, dar asta are putin de spus) fiecare punct in parte supus votului?
Trebuie sa vad ce scrie in procesul verbal.
Conteaza ca am fost sau nu prezent la adunare? (Atunci cele 15 zile au trecut.) Sau conteaza ce scrie in procesul verbal? (Care poate cuprinde si complet altceva decat ce s-a discutat, nu exclud deloc aceasta posibilitate. Nu degeaba nu-mi este aratat.)
Control asociatie
haller
Buna ziua,
1. Cum se poate cere un control/audit in legatura cu cheltuielile unei Asociații de părinți din cadrul unei scoli.
2. Cum se schimba ... (vezi toată discuția)