avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul de la care vreau sa cumpar un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul de la care vreau sa cumpar un apartament are poprire pe conturi

Am ajuns in fata notarului cu vanzatorul unui apartament. Vanzatorul afirma ca are poprire pe conturi bancare si sechestru pe un alt apartament, Apartamentul pe care vreau sa il cumpar, vanzatorul a uitat sa il inregistreze la fisc si probabil de aceia nu are sechestru si pe el. Daca in cartea funciara apartamentul este lipsit de sarcini, cu tot cu litigiile pe celelalte proprietati, este sigura tranzactia? Vanzatorul a mai cerut transferul de bani pe contul fiicei ca sa nu ii sechestreze banca.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:16, 1 Martie 2018
Saptamana asta pune la punct toate actele necesare vanzarii, absolut tot ce ii lipseste
Il va declara acum si va plati impozitul retroactiv impreuna cu o amenda pentru nedeclararea in termen.

Adrian Dimitriu a scris:

E o chestie pe care n-o inteleg: pentru o vanzare imobiliara se cere Certificat Fiscal de la DITL. Daca "a uitat" sa-l declare, cum va putea sa aduca certificatul?

racuvasi a scris:
.... Apartamentul pe care vreau sa il cumpar, vanzatorul a uitat sa il inregistreze la fisc si probabil de aceia nu are sechestru si pe el....


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament fara procura fabi_arina fabi_arina Doresc sa cumpar un apartament pe numele fiicei mele care nu este in tara. Intrebarea mea este daca pot sa fac acest lucru fara sa am o procura de la ... (vezi toată discuția)
Se considera culpa promitentului vanzator? glo glo X(= arestat ) a incheiat o promisiune de vanzare cumparare, el fiind promitent vanzator.termen de finalizarea contractului de vanzare cumparare fiind ... (vezi toată discuția)
Donatia unei sume de bani, raport mariapopescu mariapopescu Daca in actul de vanzare-cumparare apare ca doantie o suma de bani pentru cumparare unui apartament si aceasta suma intra in masa succesorala,atunci dezbaterea ... (vezi toată discuția)