avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demersuri legale după decesul recent al soțului. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demersuri legale după decesul recent al soțului. Cum mă sfătuiți să fac, ținând cont de faptul că fiica noastră nu locuiește în țară?

Buna ziua. Iubitul meu sot, a decedat recent. Suntem casatoriti din anul 1978. Din casatoria noastra fericita au rezultat 2 copii. Unul dintre copii(baietelul), a decedat in 1989, iar fata noastra un copil bun si iubitor este matura ,casatorita si are 2 copii. As dori sa stiu, care sunt pasii de urmat, din punct de vedere legal pentru viitorul nostru. Eu si sotul meu, avem proprietati comune:1 casa in mediu rural, 1 apartament in mediu urban,(care este inchiriat prin ANAF, si genereaza venituri), 1 masina, conturi in banci(sume modice), loc de veci.Mentionez ca eu si sotul meu acem domiciliul pe Cartea de identitate, in orasul Bacau,.. dar ultimii ani am locuit in casa de la tara, tot din judetul Bacau(la 15 km. distanta de Municipiul Bacau), si care este proprietate comuna.Toate acestea, vor trebui gestionate de catre cineva. Copilul nostru NU se opune nici unei actiuni pe care o voi intreprinde in gestionarea bunurilor mobile si imobile(spre binele amandorura, dar mai ales al unicei fete pe care o mai am), dar problema survine din motivul ca NU locuieste in tara, este cetatean, roman-danez. Acte de Romania valabile, nu mai are(doar certificatul de nastere), ... in rest: pasaport, domiciliul acolo, loc de munca si familie,... si nu se poate deplasa in tara, pentru demersurile necesare. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, in privinta etapelor si primelor actiuni pe care trebuie sa le intreprindem.Poate ar trebui sa merg la un notar, ..dar am inteles informandu-ma ca, prin instanta(chiar daca partile sunt in totalitate de acord), toata aceasta actiune ar fi mai facila, din punct de vedere financiar.Prin notariat sumele care trebuiesc platite sunt exorbitante, si totusi valoarea cumulata a ceea ce avem ,nu este foarte mare.Va multumesc daca i-mi raspundeti, mi-ati fi de mare ajutor acum la ceas de mare suferinta.Cu respect, toate cele bune!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AuraV , utilizator 13:36, 27 Februarie 2018
Multumesc foarte mult. Aceste raspunsuri ma ajuta enorm. Sanatate si numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precizare drept de mostenire Mesesan Mesesan Buna ziua, As dori sa ma ajutati in gasirea unei solutii in urmatorul caz: Mama a avut un frate care a decedat, avand ca urmasi 2 copii. Dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa +teren stefanica1975 stefanica1975 Buna ziua, In discutie este vb de o casa + teren. Acestea au apartinut lui BC care a decedat in anul 1998,singurul mostenitor fiind fiica GN ,care si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie liviaidita liviaidita Buna ziua.Va rog frumos ajutati-ma cu o lamurire.Sunt vaduv dupa 6 luni de casatorieA si alti 10 ani de stat impreuna.Sotia mea avea mostenire de la sotul ... (vezi toată discuția)