avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator bloc

Sunt contabila cu experienta si doresc sa preiau administratie bloc. Stiu ca nu mai este obligatoriu cursul de administrator insa examenul, da. Urmatorul examen va avea loc abia in ianuarie. Pot sa preiau acum administratia si dau examenul in ianuarie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 19:24, 25 Octombrie 2009
exact ce spuneam colega in alt topic,fiecare interpreteaza cu doreşte,in HG 1588 se spune ,citez: la Art. 22. (1) Activitatea de administrare a condominiului include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie.
(2) Asociatia de proprietari angajeaza persoane fizice atestate pentru functia de administrator sau incheie contracte cu persoane junidice specializate si autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrarii, intretinerii, investitiiIor si reparatiilor asupra proprietatii comune.

P.S sigur elda sa referit la o perioada scurta,noi cand am ales administratorul nu avea atestat,dar la doua luni(acum depinde si cand se fac cursurile in cadrul primariilor) a urmat cursurile de specialitate
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
sacalul09, utilizator
airamlap a scris:

Sunt contabila cu experienta si doresc sa preiau administratie bloc. Stiu ca nu mai este obligatoriu cursul de administrator insa examenul, da. Urmatorul examen va avea loc abia in ianuarie. Pot sa preiau acum administratia si dau examenul in ianuarie? Multumesc.

Eu ma refer la ceea ce am subliniat. De aici aflam ca NU mai este obligatoriu cursul de administrator.
Intreb inca odata daca stie cineva ca s-ar fi schimbat reglementarile, de cand nu mai este obligatoriu cursul ? Te poti prezenta la examen pentru a obtine atestatul de administrator fara a urma cursurile!?
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
Adriantot, moderator
Intr-o discutie recenta ,in urma cu circa o luna de zile cu sefa de serviciu de specialitate din cadrul unei primarii din afara capitalei,referitor la acest subiect a precizat concret ca sunt in vigoare reglementarile care impun participarea la cursuri de pregatire profesionala ,cu programarea la examen si ca mai are multi care au terminat cursurile ,unii care nu au participat din diferite motive ,altii care trebuie sa resustina examenul de obtinere a atestatului,ca urmare a neadmiterii la examenul anterior.
Da, e logic, in lege spune despre administrator ca trebuie sa aiba atestat, nu sa urmeze cursuri.Si de fapt chestia cu a urma cursurile, nobila idee de altfel daca ar fi fost aplicata ca atare, era o obligativitate absolut aiuristica, pentru unii care-si facusera scoli de administrare si care proveneau tot din cercul primariilor. Face parte din sistemul mafiot. ..... Un om se poate pregati de unul singur sau cu altii si sa se duca la primarie sa dea examenul de atestat. Acest examen este obligatoriu, din punct de vedere al legii, nu ce fac inainte, cum invat, cu cine invat, ca sa obtin atestatul.
Acest examen de atestat ar trebui sa fie dur, ca sa nu mai scoata tot felul de figuranti de administratori, care o data instalati pe "fonctie" incep sa creada ca i-a improprietarit cineva cu averea lu' muma-sa..... sau se vad in bani si actioneaza ca gaina in cuibar...sau pur si simplu, de atata birocratie invatata la cursuri se pierde in facut de registre si pierde esentialul pe drum. Plus ca pregatirea in lucrul cu calculatorul este sub orice critica.
Lumea se schimba, dar pregatirea administratorilor a ramas in epoca de piatra. Li se vâra niste formulare si niste programe sub nas....si la prima adiere legislativa se prabuseste toata invatatura lor.
.....................
Si ar trebui examen si pentru presedintii de asociatie, ca deocamdata, in pofida aparentelor, sunt multi doritori......S-ar mai cerne si-aici......
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
elga50, moderator
elga ,10 cu + !
Inclusiv procedura de "pregatire"si mai ales examinare ,poate constitui element de amendare.
Nu va recunosc ,
ar trebui examen si pentru presedintii de asociatie
,si ar mai trebui dispozitii ,legal prevazute ,prin care toti reprezentantii condominiilor,in cazuri motivate ,sa poata raspunde pentru faptele lor.In conditiile in care responsabilitatea se disipeaza si presedintele se acopera cu semnaturile membrilor CE iese babilonia din viata de zi cu zi.Am o situatie ,"normala",daca ceva mai poate fi incadrat in aceasta categorie,intr-o AP,presedintele ,fara AG convocata de vreo 2 ani ,acum in luna octombrie a dispus reparatie capitala instalatie alimentare cu apa.cand proprietarii au constatat ca diferiti "suspecti" solicita intrarea in subsolul tehnic ,acestia cu nonsalanta au precizat ca sunt de la firma sa le schimbe tevile .Cand a fost intrebat presedintele,a motivat ca nu a avut posibilitatea sa convoace AG ca "este timpul scurt ,dar ca a fost la sefi la primarie si ca acestia au dat avizul ca este pentru binele oamenilor din bloc". ,cand a fost solicitat sa prezinte oferte,deviz,bla,bla aspus ca taote la randul lor,dupa terminarea lucrarii.Urmeaza probabil proprietarii sa achite sume scoase din creion,fara documente pentru ca ,presedintele lucreaza numai cu o anume firma,care face repede ,si in fapt lucrarea se strica pana sa isi stringa calabalacurile executantul.In ianuarie ac acelasi executant a mai inlocuit un tronson de 5 ml scurgere teava pentru care a solicitat fara documente justificative 2700-2900 ron.
Traim in Romania ,dar poate vin alegerile ,cu ceva surprize,surprize !
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Cu sau fara administrator la asociatia de proprietari lupmarcel lupmarcel Buna ziua! Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: asociatia de proprietari este ... (vezi toată discuția)
Atestare administrator de imobile irinacosiba irinacosiba Buna seara! Am o mare problema si va rog frumos sa ma ajutati: am atestat dat de primarie pentru administrator de imobile pe perioada nedeterminata. Am avut ... (vezi toată discuția)
Traim in romania printre romani yoman yoman Va salut Intru direct la subiect>>acum o luna a fost convocat comitetul in vederea schimbarii administratorului(respectivul vrea sa renunte la post) ... (vezi toată discuția)