Multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra.Acum sunt lamurita si pot prezenta aspectele subliniate de dumneavoastra,Adunarii Generale , presedintelui ,Comitetului Executiv.Numai bine va doresc! Ruxandra
Ideea de a prezenta aspectele subliniate de noi in AG este buna, doar daca anul acesta nu ati tzinut AG. Daca nu ati tinuto, atunci este bine, puteti sa incercati sa-i faceti pe oameni sa inteleaga ceea ce le spuneti. Pe de alta parte, aceste chestiuni se pot rezolva si la nivelul comitetului executiv, insa tot hot. AG a membrilor are "geutatea" ce-a mai mare.
Adica, acolo unde defectiunea se poate individualiza, nu are rost sa implicati toata asociatia si va mai dau un exemplu: defectiune pe coloana principala de AR de la blocul 1, scara A. Aceasta lucrare se face doar acolo si normal ar fi ca reparizarea costurilor sa se faca doar pe proprietarii de la scara respectiva, insa - se poate hotari si altfel, adica costurile sa le suporte toata asociatia. Avantajul ar fi ca fiecarui proprietar ii va reveni o suma mai mica, dar, la un moment dat s-ar putea produce disfunctionalitati si chiar abuzuri - nu vreau sa continui, dar daca este nevoie, cu placere.
V-am spus si prima data- daca se hotaraste o asa maniera de lucru, aceasta trebuie respectate de acum inainte in toate cazurile, dar cine garanteaza acest mod de lucru, daca se schimba administratorul sau mb. co. executiv - conducerea as. prop. ?
Din acest motive, practica ne-a demonstrat ca este mai bine ca lucrarile de reparatii sa se repartizeze doar proprietarilor din locatia respectiva.
In rest, toate bune si mai treceti pe la noi.
Succes!
Este evident ca se vor produce disfunctionalitati si nemultumiri ale proprietarilor.Adunarea generala s-a organizat anul acesta si cei mai multi dintre proprietari doresc ca plata reparatiilor de interes comun,sa se faca,asa cum s-a facut de 30 ani in blocurile noastre.Fiecare scara a platit pentru reaparatiile comune ( acoperis,conducte atc.).Cei de la ultimul etaj care au acum infiltratii in tavan, doresc inlocuirea totala a acoperisului cu materiale care la ora actuala sunt scumpe.Plata acestora ,daca s-ar efectua prin contributia tuturor celor 4 blocuri, ar goli conturile bancare ale asociatiei,chiar fondurile de reparatii ale proprietarilor ; si atunci ce se va intampla? Se va incerca recuperarea banilor prin majorarea sumei aferente intretinerii lunare.Sunt oameni care nu-si permit,nu platesc nici asa intretinerea,o platesc cu intarziere.Va dati seama ce scandaluri ar fi daca s-ar mari intretinerea ca sa se recupereze banii?! Si mai este o problema:sunt si alte deficiente in apartamente.Oamenii de la ultimele etaje nu au presiune la apa,la toate cele 4 blocuri.Cand unul de la un etaj inferior foloseste apa( baie sau bucatarie) ,cel de la ultimul etaj nu mai are presiune,si deci nu are apa.Si atunci nu ar trebui si acestea inlocuite? De ce numai acoperisul?! Si in aceasta situatie,nu este mai corect ca fiecare scara sa-si plateasca reparatiile cum,s-a facut de 30 de ani? Proprietarii nu doresc sa contribuie pentru alte blocuri pentru ca,sustin ei,nu sunt ei principalii beneficiari si nu sunt de vina cu nimic pentru situatia creata.
Proprietarii ,v-am spus,in majoritatea lor,cu numai 2 abtineri,au votat pentru plata reparatiilor de interes comun ,de catre fiecare scara.Si daca s-ar schimba presedintele,nu cred,dupa reactia pe care au avut-o la Adunarea generala, sa convina locatarilor sa plateasca pentru alte blocuri.Si eu stau la ultimul etaj si personal,nu mi-ar conveni sa mi se repare acoperisul cu banii de la alte blocuri,ca sa ma boscorodeasca oamenii,pe buna dreptate,cred.Fiecare sa-si plateasca la scara lui.Parerea mea este ca nici legea nu stipuleaza foarte clar.Multumesc mult pentru raspunsuri inca o data.Numai bine va doresc!Ruxandra
Problema noastra este ca nu avem administrator tehnic si nu vad cum am putea sa ajutam cele doua familii,aflate in blocuri diferite, cat mai repede.Ele au situatia cu infiltratii de multa vreme,fostul presedinte nu a facut nimic,decat sa tina banii in conturi bancare -9 si un depozit si sa se planga ca nu are bani.Primaria nu s-a implicat.Nu stiu cum ii putem ajuta.Au dreptate sa fie revoltati.Stau cu ligheane si galeti ca sa colecteze apa de la ploaie.Tot ce s-a reparat pana acum la acoperis, s-a facut fragmentat,pe portiuni.Eu nu am avut probleme cu infiltratii dar vecinii mei au avut si s-au repetat problemele,desi s-a reparat,fragmentat,asa cum am mai spus. Imi pare foarte rau de vecinii de la celelalte blocuri.
Buna seara,
As avea o intrebare: la plata reparatiilor de interes comun ,cum ar fi repararea acoperisului,inlocuirea conductelor de apa pe o coloana etc.,trebuie sa contribuie numai proprietarii de pe scara respectiva,care sunt strict beneficiarii lucrarii sau toti proprietarii din toate cele 4 blocuri ( fiecare cu cate 2 scari ) care compun asociatia?
Va intreb asta ,intrucat presedintele Asociatiei de proprietari sustine ca HG 1588/2007,sectiunea 4, ( art.43-47 ) nu contine termenul de "scara".Nefiind mentionat acest termen,el spune ca toti proprietarii trebuie sa contribuie la plata unei reparatii de interes comun de pe o scara.Adica Asociatia sa plateasca si nu cei de pe o scara care sunt si beneficiarii lucrarii.
2. In raspunsul anterior,ati precizat ca votul membrilor asociatiei are pondere in stabilirea platii reparatiei de interes comun.
Conform carei legi are acest vot ,pondere,este decisiv ?
Membrii asociatiei au votat la utima sedinta impotriva contributiei financiare la plata reparatiei de interes comun.
3.Si atunci,cine plateste in final si conform caror acte normative si caror articole?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.