avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie Proprietari-Plata lucrarilor de interes comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie Proprietari-Plata lucrarilor de interes comun

Buna ziua,
Revin cu o intrebare:
Cine suporta plata reparatiilor de interes comun:Inlocuirea/repararea acoperisului,inlocuirea conductelor pe o coloana s.a. ,intr-o Asociatie de proprietari compusa din 4 blocuri,fiecare cu cate 2 scari?
Conform carui act normativ si carui articol?
Legea 230 si HG nbr.1588/2007 se refera numai la o Asociatie de proprietari cu numai 2 scari?
Am citit HG nr.1588/2007 dar de acolo eu nu am inteles,nu am gasit vreun articol din care sa reiasa ca la plata lucrarilor de interes comun participa strict beneficiarii,asa cum mi-ati raspuns in 25 februarie.Eu am inteles ca participa proprietarii,ori proprietari sunt toti cei din cele 4 blocuri.Nu am gasit vreun articol care sa stipuleze clar ca platesc numai cei care beneficiaza direct de o lucrare de la o scara.
Mi-ati putea preciza articolul?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ruxandra15 , utilizator 16:47, 9 Martie 2018
Cand o sa intelegeti ca nu trebuie sa scrieti pe mai multe topicuri, poate si noi, o sa va mai raspundem.
Eu deja nu mai stiu unde sa va raspund. Ce este asa complicat de a continua discutia doar de acolo de unde ati intiato...
Sa va dau un exemplu: un proprietar, din neglijenta sparge un geam de la intrarea in bloc, scara A. Conform teoriei unora, contravaloarea geamului trebuie, sa fie repartizata la toti proprietarii din asociatie, da?
Eu zic altceva: contravaloarea reparatiei, chiar daca reparatia se face "prin asociatie", trebuie repartizata doar proprietarului vinovat - daca se cunoaste, sau la toti proprietarii din acea scara.
Repet, acest mod de repartizare sa se faca in mod consecvent, nu schimbam metoda ori de cate ori se schimba administratorul sau presedintele.
Multumesc pentru raspunsuri.Imi cer scuze,din neatentie si graba,am intrat pe alt topic.Nu se va mai repeta acest lucru.O sa fiu atenta.Numai bine va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu aceasta problema de asociatie mateescudoina mateescudoina Buna ziua. Locuiesc, intr-un bloc cu 4 nivele, la nivelul 3. Locatarul de la ultimul nivel si-a reparat acoperisul si pe baza facturii cei de la asociatie au ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii angi25 angi25 Buna ziua tuturor! Am si eu o problema pe care nu stiu cum ar trebui rezolvata, va rog sa ma ajutati. La un bloc cu 4 etaje si 2 scari, cate 15 ap./scara, ... (vezi toată discuția)