avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa deschid proces de calomnie unei rude
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa deschid proces de calomnie unei rude

Buna ziua,

Vreau sa deschid un proces civil de calomnie unei rude care mi-a adus jigniri si injurii. Vreau sa precizez ca am o inregistrare audio si martor a fost doar mama mea.
De asemenea mama mea a fost martor la o discutie intre ruda respectiva si 2 avocati in care ruda respectiva imi aduce jigniri spunand ca sunt un "maidanez".

Va rog sa imi spuneti ce sanse am de a obtine despagubiri si daca exista pe forum un avocat care doreste sa ma reprezinte in proces.
Sunt din Bucuresti.

Multumesc in avans pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:03, 5 Martie 2018
Da, ceva de genul acesta ...
Bine acum, si dvs puneti problema la un mod absolut, adica "fara sa existe riscul sa pierd vreodata un proces ..." Un risc exista oricum, chiar si pentru faptul ca procesele se judeca nu doar pe drepturi subiective substantiale, cat mai ales pe procedura, asa incat in justitie nimic nu este garantat 100%.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defăimare pe rețele de socializare. Îl pot acționa în instanță pe făptaș pentru că ne-a făcut de râs? Adrianos113 Adrianos113 Buna. Eu si cu logodnica mea am locuit intr-o chirie la care am fost nevoiti sa renuntam din cauza mutarii locului de munca in alt judet, iar proprietarul in ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii si ordinii publice - fapta nu exista daca e in spatiu privat? Raisa203 Raisa203 Buna ziua! Am o nelamurire.. Matusa mea are un conflict cu un vecin care, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, ii jigneste/agreseaza verbal famlilia, ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt aurel462 aurel462 buna ziua...am avut un conflict cu un vecin(numai vecin nu este)...care ma acuzat de furt.Detin impreuna cu alt vecin o debara,cu chirie de la asociatia de ... (vezi toată discuția)