avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere contract de munca

Se poate face ceva impotriva unei fime care isi pacaleste intr-un fel angajatul pentru a incheia fortat un contract de munca?
Mai exact situatia este asa: Managerul incearca sa te faca sa semnezi o demisie cu acordul partilor, care e refuzata de angajat. Superiorul te suna sa te informeze ca din urmatoarea zi nu mai lucrezi, dupa care, acelasi superior te pune absent de la locul de munca pe urmatoarele 3 zile pentru ca pe "concediere" sa apara absent nemotiovat de la locul de munca. Superiorul totusi, trimite un e-mail catre echipa lui in care spune ca X a fost "concediat" e motiv de "nu a furnizat serviciile specificate in contract" la numai 2 zile de ""absenta"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 5 Martie 2018
Perfect.Atunci mergeti cu el la ITM.Concedierea are loc conform legii, nu conform preferintelor angajatorului.

elyk21 a scris:

Eu am e-mailul in care se spune motivul pentru incheierea contractului, nu numai colegii.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ITM-ul nu are legatura cu legalitatea/nelegalitatea concedierii.
Cui ne putem adresa in aceste cazuri? Unui avocat? ITM ul ar putea efectua un control in urma unei sesizari? Evident, nu ITM solutioneaza, dar un control pot face. In cazul de fata ca nu au respectat Codul muncii la capitolul concediere.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci, pana la urma sa merg la ITM sa fac sesizare? Sau se poate rezolva numai in instanta?
1. Ce sa faca un avocat ?

2. Ce sanctiuni sa aplice ITM-ul, in cazul unei concedieri pe care o consideram nelegala ?

3. Pentru munca le negru, pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la neincheierea unui c.i.m. , la munca suplimentara, munca de noapte, munca in zilele de repaus saptamanal, munca in zilele de sarbatoare legala , lipsa unui pontaj efectiv, va puteti adresa ITM-ului.

Alte discuții în legătură

Sunt amenintata ca voi fi concediata Cineva2424 Cineva2424 As dori sa expun in urmatoarele randuri problema cu care ma confrunt in prezent. Am lucrat la o companie din decembrie 2010 pana in aceasta luna cand am decis ... (vezi toată discuția)
Concediere fara decizie de concediere valyd11 valyd11 Cu 5 ore inainte de inceperea programului directorul general m-a anuntat sa nu mai vin la serviciu ca nu mai are nevoie de serviciile mele. Decizie de ... (vezi toată discuția)
Problema cu angajatorul ContSters205948 ContSters205948 AM primit un raspuns de la ITM ca am facut o sesizare prin E-MAIL,dar angajatorul vrea sa ma dea afara si mia zis sa ii demostrez ca nu sint eu.TRIMIT prin ... (vezi toată discuția)